Li Jie OKT 2016.jpg

Li Jie beëindigt haar tafeltenniscarrière

11 december 2020
NTTB (Tafeltennis)

Li Jie laat de kans om zich nog voor de Olympische Spelen van Tokio te plaatsen aan zich voorbijgaan en beëindigt per direct haar (internationale) tafeltennisloopbaan.

Oorspronkelijk wilde de 37-jarige Jie zich nog één keer op de Olympische Spelen laten zien, maar vanwege familieredenen en de coronapandemie ziet ze af van die ambitie: "Ik ben al een flinke tijd met mijn familie in China en kan niet of nauwelijks reizen. Bovendien worden er amper kwalificatietoernooien gespeeld. Ik wilde eigenlijk nog één keer vlammen op de Olympische Spelen, maar wil het moeilijke kwalificatietraject nu niet ingaan in deze lastige tijden."

Indrukwekkende loopbaan bij TeamNL

Li Jie kende een indrukwekkende carrière in het shirt van TeamNL, waarvoor ze 114 keer uitkwam. Tussen 2008 en 2011 won ze met het Nederlandse damesteam viermaal het Europees Kampioenschap voor teams en ze vertegenwoordigde ons land driemaal op de Olympische Spelen: in 2008, 2012 en 2016. Ze won het Europese Top 16-toernooi in 2017 en veroverde met de Poolse Li Qian in 2015 op het WK brons in het dubbelspel.

Jie woont inmiddels weer met haar familie in haar geboorteplaats Chengdu in China en wil zich op haar familie richten. "Ik heb een schitterende topsportcarrière gehad en heel veel mooie dingen meegemaakt, maar nu is het tijd voor mijn familie. Ik blijf hier wel tafeltennissen, maar dan puur voor de lol en mijn gezondheid. Ook mijn zoontje speelt tegenwoordig en ik speel met hem en coach hem ook een beetje."

Lie Jiao Li Jie en Britt Eerland Baku 2015 GettyImages 477215994.jpg
Li Jie tussen Li Jiao en Britt Eerland

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams