Nadine Visser Wint EK 2019 ANP 1800X1161

TeamNL met omvangrijke ploeg op EK indoor atletiek

26 februari 2021
Richard Schoonderwoert

Van 4 tot en met 7 maart vinden de Europese kampioenschappen indooratletiek plaats in Torun. TeamNL reist met 35 atleten af naar Polen: achttien mannen en zeventien vrouwen.

Nadine Visser verdedigt in Torun haar titel op de 60 meter horden. Zilver op de 60 meter was er twee jaar geleden in Glasgow voor Dafne Schippers, die deze editie niet meedoet. Joris van Gool (60 meter) en Tony van Diepen (400 meter) veroverden een bronzen medaille.

Brons was er ook voor Lisanne de Witte, op de 400 meter. De strijd op deze afstand wordt voor ons zeer interessant. Naast Lisanne komen hier ook Lieke Klaver en Femke Bol in actie. Beide atletes scherpten eerder dit jaar al het Nederlands indoorrecord op deze afstand aan.

Onze ploeg in Polen is opvallend groot. Op vijf onderdelen hebben we de maximale bezetting van drie deelnemers: de 400 meter bij de mannen en de vrouwen, de 800 meter bij de mannen en de vrouwen en de 1500 meter bij de mannen. Voor de 800 meter bij de mannen hadden zelfs acht atleten voldaan aan de EK-limiet. Djoao Lobles, Thijmen Kupers en Jurgen Wielart kregen de tickets.

TeamNL bestaat uit:

Mannen:
60m: Joris van Gool, Raphael Bouju
400m: Liemarvin Bonevacia, Tony van Diepen, Jochem Dobber
800m: Thijmen Kupers, Djoao Lobles, Jurgen Wielart
1500m: Bram Anderiessen, Mahadi Abdi Ali, Valentijn Weinans
3000m: Mike Foppen
60m horden: Koen Smet
4x400m estafette: Ramsey Angela, Nout Wardenburg
Polsstokhoogspringen: Menno Vloon
Meerkamp: Pieter Braun, Rik Taam

Vrouwen:
60m: Jamile Samuel, Naomi Sedney
400m: Femke Bol, Lieke Klaver, Lisanne de Witte
800m: Britt Ummels, Bregje Sloot, Suzanne Voorrips
3000m: Jip Vastenburg, Maureen Koster
60m horden: Nadine Visser, Zoë Sedney
4x400m estafette: Team NL
Kogelstoten: Jessica Schilder
Meerkamp: Nadine Broersen
4x400m estafette: Marit Dopheide, Andrea Bouma, Eveline Saalberg

De EK indooratletiek vinden iedere twee jaar plaats, in de oneven jaren. Zowel de mannen als de vrouwen strijden in vijftien disciplines om de medailles. In de buitenlucht zijn dat er tweemaal 24. Belangrijkste verschillen: de langste loopafstand in de hal is 3.000 meter en het kogelstoten is het enige werpnummer. Verder gaan de kortste sprint en de enige hordendiscipline over zestig meter. Ten slotte heeft de meerkamp bij de vrouwen vijf onderdelen en bij de mannen zeven.

Bekijk in dit schema wanneer de atleten van TeamNL in actie komen. Klik hier om het schema als pdf te downloaden (bron: Atletiekunie).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle