Hockeyers Europees Kampioen 1200

Hockeyers veroveren Europese titel

12 juni 2021
Redactie

De Nederlandse hockeyers zijn Europees kampioen! In een zenuwslopende finale tegen Duitsland ontsnapte TeamNL in de laatste seconde aan een nederlaag om vervolgens via de shoot-outs alsnog het goud te grijpen.

Het zag er in Amstelveen lang niet naar uit dat Nederland voor de zesde keer Europees kampioen zou worden. In de eerste helft waren de Duitsers heer en meester, maar bleef de schade dankzij de uitblinkende keeper Pirmin Blaak beperkt tot één tegentreffer. Via een wat gelukkige inzet van Robert Kemperman, via een Duitse stick, kwam de ploeg van bondscoach Max Caldas aan het begin van het derde kwart op gelijke hoogte. 

Vier minuten voor tijd leek het goud alsnog naar de gasten te gaan, toen Constantin Staib de bal op fabelachtige wijze over Blaak heen wipte. In de slotseconden kreeg Oranje echter een strafcorner die door Jip Janssen werd binnengeslagen. In de shoot-outs hield Nederland het hoofd koel en na twee Duitse missers maakte Thijs van Dam het karwei af.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen