Judoka's Tokyo 2020

Verhagen en Savelkouls maken judoploeg voor Tokio compleet

29 juni 2021
JBN

Tessie Savelkouls (+78 kg) en Sanne Verhagen (-57 kg) worden door het bondsbestuur bij NOC*NSF voorgedragen voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Daarmee komt het aantal judoka's dat komende maand in Japan in actie komt op tien.

De voordracht van Tessie Savelkouls is bijzonder, omdat zij terugkomt van een blessure. Tijdens de Grand Slam Parijs in 2020 raakte Savelkouls zwaar geblesseerd aan haar knie en voet. "Tessie heeft een ongelofelijke prestatie geleverd," licht directeur topsport Tjaart Kloosterboer toe.

"De wijze waarop Tessie haar revalidatie zowel fysiek als mentaal heeft aangepakt is indrukwekkend. Stap voor stap is zij dichterbij haar doel gekomen." Afgelopen week legde Savelkouls tijdens een internationale trainingsstage haar laatste test af. "Onze Olympische coaches geven unaniem aan dat Tessie klaar is voor de Spelen. Samen met de bevindingen van de medische staf heeft dat geleid tot het besluit om Tessie mee te nemen naar Tokio."

Sanne Verhagen heeft zich via de continentale ranglijst gekwalificeerd voor Tokio. "Met de selectie van Sanne Verhagen zijn we natuurlijk ook enorm blij. Op de eerste plaats voor haarzelf, maar ook voor het mixteam betekent dit goed nieuws”, aldus Kloosterboer. Door de individuele kwalificatie van Verhagen mag Nederland ook deelnemen aan het mixteam event. De landenwedstrijd staat voor het eerst op het Olympisch programma. Waarschijnlijk hebben twaalf landen zich hiervoor gekwalificeerd.

Volledige selectie Olympische Spelen Tokio

Vrouwen

-57 kg: Sanne Verhagen
-63 kg: Juul Franssen
-70 kg: Sanne van Dijke
-78 kg: Guusje Steenhuis
+78 kg: Tessie Savelkouls

Mannen

-60 kg: Tornike Tsjakadoea
-81 kg: Frank de Wit
-90 kg: Noël van 't End
-100 kg: Michael Korrel
+100 kg: Henk Grol

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle