Cheryl Seinen  EK 2021 2100x1400.jpg

Loting Olympisch badmintontoernooi verricht

08 juli 2021
Badminton Nederland

Donderdag is in Engeland de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen in Tokio. Selena Piek, Cheryl Seinen, Mark Caljouw en Robin Tabeling vertegenwoordigen ons land op het grootste sportevenement ter wereld.

Mannenenkel

Mark Caljouw (WR-29) komt in de poulefase van het mannenenkel uit tegen de nummer 15 van de wereldranglijst, Sai Praneeth uit India. Daarnaast neemt Caljouw het op tegen Misha Zilberman (WR-47) uit Israël.

Vrouwendubbel

In het vrouwendubbel spelen Selena Piek en Cheryl Seinen tegen het als derde geplaatste Japanse dubbel Mayu Matsumoto/Wakana Nagahara (WR-2). Verder is het Nederlandse duo (WR-17) gekoppeld aan Rachel Honderic/Kristen Tsai (WR-24, Canada) en Doha Hany/Hadia Hosny (WR-37, Egypte).

Gemengddubbel

Selena Piek/Robin Tabeling (WR-18) nemen het in de groepsfase van het gemengddubbel op tegen de Chinese wereldkampioenen Si Wei Zheng/Ya Qiong Huang (WR-1). De andere tegenstanders zijn Seung Jae Seo/YuJung Chae (WR-6, Zuid-Korea) en Adham Hatem Elgamal/Doha Hany (WR-52) uit Egypte.

 

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle