Ivo de Bruin, Jelen Franjic, Janko Franjic, Stephan Huis In't Veld WB 2021 ANP.jpg

Bobteam Ivo de Bruin toch naar Olympische Winterspelen

18 januari 2022
BSBN (bobsleeën)

NOC*NSF heeft het team van Ivo de Bruin toegevoegd aan de lijst van deelnemers aan de Olympische Winterspelen, die van 5 tot en met 20 februari 2022 plaatsvinden in het Chinese Beijing. De stuurman maakt in de viermansbob en tweemansbob zijn opwachting. Technisch directeur Maurits Hendriks heeft dat vandaag aan de Bob en Sleebond Nederland (BSBN) laten weten.

Ivo de Bruin en consorten hebben weliswaar niet aan de kwalificatie-eis voldaan, maar NOC*NSF houdt rekening met de bijzondere corona-omstandigheden. Die hebben in de afgelopen twee jaren een optimale voorbereiding en een normaal World Cup-circuit in de weg gestaan.

“We hebben na de uitgebreide argumentatie van de Bob en Sleebond besloten de viermansbob naar Beijing 2022 uit te zenden,” aldus technisch directeur Maurits Hendriks van TeamNL. “Het is duidelijk dat deze ploeg de afgelopen twee jaren enorme beperkingen heeft gekend in trainings- en wedstrijdprogramma."

"Covid heeft hen dusdanig dwars gezeten op het personele en het technische vlak dat zij nauwelijks in staat zijn geweest zich te laten zien in ideale omstandigheden. We zien de potentie van deze sporters en willen hen gezien de uitzonderlijke situatie van de afgelopen twee winters de kans geven in Beijing te sleeën. Ik ben blij dat ik Ivo kon bellen met het goede nieuws, ze hebben er alles aan gedaan.

We hebben het net ook aan het team laten weten en ik kan je vertellen: dat was een groot tranendal van blijdschap

Ivo de Bruin

Stuurman Ivo de Bruin: “Veel mooier dan dit wordt het niet. Dit is een mooie beloning voor al het harde werk van de jongens. Ook al zat het tegen met Corona, we hebben altijd doorgezet en met de kop omhoog gestreden voor wat we waard waren. Die bijzondere omstandigheden zijn ook opgemerkt door NOC*NSF. We hebben het net ook aan het team kunnen laten weten en ik kan je vertellen: dat was een groot tranendal van blijdschap. Daar kwam alles er even uit.”

Voorzitter Wim Noorman van de BSBN steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Zondagmiddag overheerste teleurstelling in Sankt Moritz. Op dat moment leek de deur dicht naar China, maar onze technisch directeur Vincent Kortbeek en ik hebben ons niet direct gewonnen gegeven en we zijn samen in de pen geklommen. Dat past bij de sport en bij het team: niet opgeven. Wij zijn bijzonder blij voor Ivo en de andere teamleden, die in een prima sfeer een uitstekend seizoen hebben afgeleverd en straks ons land vertegenwoordigen in Beijing.”

De vier runs in de viermansbob worden op 19 en 20 februari afgewerkt.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen