Michelle Dekker Pyeongchang 2018 ORANGE PICTURES

Snowboardster Michelle Dekker voor derde keer naar Spelen

18 januari 2022
NSkiV (skiën/snowboard)

Michelle Dekker mag zich opmaken voor haar derde deelname aan de Olympische Winterspelen. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging voor deelname van de 25-jarige snowboardster aan de Spelen van Beijing goedgekeurd. Eerder kwam Michelle in actie in Sochi (2014) en PyeongChang (2018).

Hoewel Michelle slechts gedeeltelijk heeft voldaan aan de nationale  prestatie-eisen, heeft de sportkoepel oog voor de bijzondere omstandigheden. Zo zorgde de coronacrisis ervoor dat Michelle sterk werd benadeeld in haar voorbereiding ten opzichte van de toplanden en blijkt ze in haar huidige vorm in staat tot ver in de finalerondes door te dringen.

Michelle Dekker: “De afgelopen twee seizoenen waren enorm lastig voor mij als Nederlandse sneeuwsporter. Normaal gesproken moet ik al veel zelf regelen, maar nu kwam er helemaal veel bij kijken. Ik stond bijvoorbeeld pas in de week voorafgaand aan het wedstrijdseizoen voor het eerst op de sneeuw."

"Ook de zoektocht naar een nieuwe trainer duurde lang. Pas afgelopen november kwam daar duidelijkheid over met de komst van Richard Pickl. Ik ben het NOC*NSF heel dankbaar dat ze zich hebben verdiept in de extra uitdagingen die veel sneeuwsporters in de afgelopen twee seizoenen hebben gehad en ben natuurlijk supertrots op mijn prestatie van het afgelopen weekend.”

Ik ben het NOC*NSF heel dankbaar dat ze zich hebben verdiept in de extra uitdagingen die veel sneeuwsporters in de afgelopen twee seizoenen hebben gehad

Michelle Dekker

Michelle haalde eerder in deze kwalificatieperiode al vier maal de achtste finale (top 16) en miste daarin bij twee gelegenheden op een haar na de kwartfinale (top 8) op het onderdeel parallelreuzenslalom. Daar kwam afgelopen weekend een achtste plaats (kwartfinale) bij in het Oostenrijkse Simonhöhe. Met die achtste plaats voldoet ze gedeeltelijk aan de gestelde nationale prestatie-eisen (eenmaal top 4 of tweemaal top 8 geschoond).

Derde Spelen
Het worden in Beijing de derde Winterspelen voor Michelle. De Zoetermeerse maakte in 2014 op zeventienjarige leeftijd haar olympische debuut. In Sotsji werd ze 22e op de parallelreuzenslalom en negentiende op de parallelslalom, die toen ook op het programma stond.

Vier jaar later werd alleen de parallelreuzenslalom verreden. Michelle kwam in de kwalificaties één honderdste van een seconde tekort om zich te plaatsen voor de achtste finales en werd zeventiende.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen