Kimberley Bos 1190 BSR AGENCY

Historisch brons Kimberley Bos in ijskanaal

12 februari 2022
Redactie

Kimberley Bos heeft voor een unieke Nederlandse medaille gezorgd op de Olympische Spelen van Beijing 2022. De skeletonster veroverde een bronzen medaille, een olympische primeur voor Nederland in deze tak van sport. Het was na het goud van snowboardster Nicolien Sauerbreij in Vancouver in 2010 de tweede medaille voor Nederland die niet op de schaats is gewonnen.

Kimberley kende vrijdag in de eerste run een moeizaam begin, maar werkte zich in de tweede run op naar de zesde plaats. Zaterdag kreeg ze met een prima derde run het podium alsnog in zicht, ze mocht als vierde de beslissende vierde run in.

De 28-jarige Edese moest in de slotrun 0,12 seconde zien goed te maken op Tina Hermann, een marge die de Duitse al bij de start verspeelde. Kimberley klom zo naar de derde plaats en moest alleen Jaclyn Narrracotte (zilver) en Hannah Neise voor laten gaan.

Het is voor Kimberley al een topseizoen, ze won eerder al het wereldbekerklassement en de Europese titel. 

Bekijk ook onze reportage met Kimberley over de uitdaging van skeleton:

 

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen