Irene Schouten juicht na 5KM OS 2022 BSR AGENCY.jpg

Irene Schouten maakt hoge verwachtingen waar

05 februari 2022
Redactie

Irene Schouten heeft TeamNL op de Olympische Winterspelen in Beijing de eerste medaille bezorgd. De favoriete op de 3.000 meter maakte zaterdag alle verwachtingen waar en won de afstand met overtuiging. Met haar tijd van 3:56,93 brak ze bovendien het twintig jaar oude olympisch record van Claudia Pechstein. 

Achter de 29-jarige schaatsster uit Wervershoof eindigde de Italiaanse Francesca Lollobrigida als derde in 3:58.06. Het brons was voor de Canadese Isabelle Weidemann.

Irene Schouten was dit seizoen onverslaanbaar op de lange afstanden. Zowel op de 3.000 als de 5.000 meter won ze alle wedstrijden waar ze aan meedeed. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen. Nadat ze in de laatste rit over de finish was gekomen, wist Irene dat ze het goud veroverd had en kwamen de emoties los. "Ik ben olympisch kampioen. Er valt nu wel een last van me af", bekende ze tegenover de verslaggever van de NOS.

Irene is de opvolger van Carlijn Achtereekte. De titelverdediger uit Deventer kwam deze keer met een zevende plaats niet in de buurt van het podium. De derde Nederlandse, wereldkampioene Antoinette de Jong, zette de achtste tijd neer. 

Irene Schouten Emotie OS 2022 ORANGE PICTURES
Een emotionele Irene Schouten beseft dat de titel binnen is (Orange Pictures).

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle