Suzanne Schulting Goud 1000M BSR AGENCY

Suzanne Schulting superieur naar het goud

11 februari 2022
Redactie

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft haar olympische titel op de 1.000 meter geprolongeerd. In Beijing reed ze in de finale van start tot finish aan kop en hield ze in de slotfase het hoofd koel toen haar concurrenten flink aandrongen. 

"Ik kan het bijna niet geloven dat het weer is gelukt", straalde Suzanne. "Ik was zó zenuwachtig, niet normaal meer. Maar ik denk dat iedereen nerveus was. Ik voelde me echt supergoed, maar je moet het natuurlijk nog wel even doen."

Schulting begon de dag meteen al goed met een wereldrecord in de kwartfinales. "Dat record wilde ik heel erg graag, maar ik had nooit verwacht dat ik het hier zou schaatsen. Ik was er ook helemaal niet mee bezig."

Voor Suzanne is het haar vierde olympische medaille. Eerder deze Spelen won ze zilver op de 500 meter en vier jaar terug behaalde ze met de vrouwenaflossingsploeg brons.

Velzeboer en relay mannen

Xandra Velzeboer kwam in de halve finales net wat inhoud tekort, maar won wel de B-finale. Selma Poutsma moest in de kwartfinale de handdoek werpen.

Voor de mannen was het een dag om snel te vergeten. Op de 500 meter wisten Itzhak de Laat, Jens van 't Wout en Dylan Hoogerwerf de series niet te doorstaan en in de halve finales van de relay greep TeamNL op drieduizendste van een seconde naast een plek in de finale.

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle