Schulting ORANGE PICTURES

Zilver voor Suzanne Schulting op de 500 meter

07 februari 2022
Redactie

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft een zilveren medaille veroverd op de 500 meter tijdens de Olympische Spelen van Beijing. De Friezin nam in de finale meteen de koppositie in, maar zag in de slotfase Arianna Fontana binnendoor flitsen en het goud opeisen.

Suzanne reed in de kwartfinale en halve finales na een vlotte start onbedreigd naar de overwinning en dat scenario leek zich in de finale te herhalen. Fontana liet zich haar in Pyeongchang veroverde titel echter niet zomaar ontnemen en voerde gaandeweg de druk op.

"Je weet dat ze loert en ze is eerder bij mij zo binnendoor gegaan, vandaar dat het zo stom was dat ik het liet gebeuren", analyseerde Suzanne. "Ik was er zo dichtbij. Ik ben wel blij hoor met het zilver en het was een fantastische rit, maar ik kan mezelf wat verwijten en voor mijn gevoel heb ik het goud verloren.'

Velzeboer, Poutsma, De Laat en Knegt

Xandra Velzeboer en Selma Poutsma bleven steken in de kwartfinales. Xandra kreeg een straf en Selma ging in prima positie onderuit in een bocht. Bij de mannen was Itzhak de Laat op de 1.000 meter de sterkste in de B-finale en kreeg Sjinkie Knegt in zijn sterk bezette kwartfinale een gele kaart (twee penalty's) nadat hij risico had moeten nemen. 

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen