Niels De Langen Brons Supercombinatie

Dubbelslag Kampschreur en De Langen op Paralympische Spelen

07 maart 2022
Redactie

(foto boven: Niels de Langen)

Op de afdaling en de super g wilde het nog niet lukken voor de alpineskiërs, maar op de supercombinatie was er meteen dubbel succes voor TeamNL op de Paralympische Spelen. Jeroen Kampschreur veroverde in Beijing zilver en Niels de Langen was goed voor het brons. De Noor Jesper Pedersen pakte zijn tweede gouden plak.

Jeroen verdedigde zijn in PyeongChang veroverde paralympische titel op de supercombinatie, een onderdeel waarin de skiërs op hun veelzijdigheid worden getest: eerst werken ze met de super g een snelheidsonderdeel af en vervolgens mogen de ze op de slalom met hun behendigheid proberen de ontstane tijdsverschillen goed te maken of uit te bouwen.

Na de super g lonkte het podium voor onze Nederlandse zitskiërs. Jeroen lag derde, Niels vierde en Floris Meijer vijfde. Bij de vrouwen zag het er voor Barbara van Bergen met een derde plek erg goed uit. Barbara gleed op de slalom echter weg en kon geen tijd neerzetten, Floris overkwam hetzelfde bij de mannen. Niels leverde wel een foutloze en snelle run af en zag Jeroen vervolgens nog sneller gaan. De nummer twee van de super g, de Japanner Taiki Morii viel uit, maar Pedersen hield met 0,28 seconde net genoeg van zijn opgebouwde marge over om voor Jeroen en Niels het goud op te mogen halen.

Bij de staande skiërs haalde Jeffrey Stuut op de super g de finish niet, waarna hij niet meer mocht starten op de slalom.

Lisa Bunschoten BSR AGENCY
Lisa Bunschoten op de cross (foto BSR Agency/Orange Pictures)

Snowboarders Vos en Bunschoten net naast het podium

Voor de snowboarders stonden maandag de finales van de cross op het programma. Renske van Beek werd uitgeschakeld in de kwartfinales, maar Lisa Bunschoten won zowel haar kwart- als halve finale en had het podium in het vizier. In de finale lag ze derde toen ze in botsing kwam met Brenna Huckaby. Ze belandde buiten het parcours en zag haar medaillekans in rook opgaan. "Ik was on fire om de anderen nog bij te halen, maar toen werd ik geraakt en lag eruit", baalde Lisa. Ze putte wel vertrouwen uit haar optreden: "Hier halen we power uit voor de banked slalom".

Bij de mannen ging Chris Vos ook onderuit in de finale, maar hij kon zijn weg nog wel vervolgen. Een medaille zat er helaas niet meer in voor de Noord-Hollander.

De Spelen gaan voor de skiërs op donderdag en vrijdag verder met de reuzenslalom en later in de week staat ook nog de slalom op de rol. Voor de snowboarders is zaterdag de banked slalom de afsluiter in Beijing.

Gerelateerde artikelen