Dirk Uittenbogaard Abe Wiersma Tone Wieten And Koen Metsemakers OS 2020 BSR AGENCY

Olympisch kampioen Dirk Uittenbogaard stopt met toproeien

19 april 2022
KNRB (Roeien)

Dirk Uittenbogaard, olympisch kampioen in de dubbelvier van afgelopen zomerspelen in Tokio, neemt voorlopig afscheid van het toproeien. Dirk: ''Het is een mooie maar zware reis geweest naar Tokio en ik heb nu behoefte aan vrijheid. Ik wil leuke dingen doen en even geen verplichtingen hebben.''

Dirk werd daarnaast in 2019 wereldkampioen in de mannen dubbelvier en won in 2016 al olympisch brons met de Holland Acht tijdens de spelen in Rio de Janeiro. Dirk is in april als profcoach begonnen bij A.S.R. Nereus van de Ouderejaars Zwaar. 

Dirk stopt niet met roeien, blijft trainen en proeft ondertussen van het coachvak. Samen met zijn vriendin Kirsten Wielaard heeft hij een cursus afgerond over het starten van regeneratieve boerderij, een onderwerp waar Boerderij Bodemzicht 
zich mee bezighoudt en waarvoor Kirsten naar Tokio fietste. Ze zijn nu aan het verkennen of ze op de lange termijn zelf zo’n ecosysteem-herstellende boerderij kunnen starten.

Daarnaast is Dirk begonnen aan een cursus over persoonlijkheidstypes: ”
Ik ben andere dingen aan het ontwikkelen en verkennen om te kijken wat ik leuk vind, wat daarbij past en wat niet. Die zoektocht bevalt heel goed en ik ben benieuwd waar het me brengt.

Foto: V.l.n.r. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten and Koen Metsemakers vieren de olympische titel (BSR Agency).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen