Den Dulk TRYON 2018SV23081.jpg

Paradressuuramazone Nicole den Dulk krijgt Belgische nationaliteit

05 april 2022
KNHS (Paardensport)

Paradressuuramazone Nicole den Dulk heeft vanaf vandaag de Belgische nationaliteit. Nicole woont al vele jaren in België en heeft besloten om nu deze volgende stap te zetten. Daarmee komt er ook een einde aan de tijd dat Nicole den Dulk voor TeamNL uitkomt in de paradressuur.

Nicole: “Ik heb mijn paspoort net opgehaald, maar het is allemaal nog heel nieuw, ook in mijn hoofd. Deze keus heb ik vooral om praktische en financiële redenen gemaakt. Ik woon al jaren in België, maar heb ook veel verplichtingen in Nederland. Dat is lang niet altijd handig. Ik rijd ook veel in de reguliere sport in België, maar dat moet altijd op een gastlicentie. Nu kan ik van meer Belgische faciliteiten gebruikmaken."

"Ik wil zeker dit jaar nog wel doorgaan met de paradressuursport op niveau en dan voor België uit gaan komen. De overstap naar België is inmiddels ook aangevraagd bij de FEI. Natuurlijk vind ik het ook jammer, maar het is een wel overwogen beslissing.”

Nicole was met meerdere paarden zeer succesvol op internationale kampioenschappen. Met Wallace N.O.P. was ze lid van het team dat goud won op het WK 2018 in Tryon en het EK van 2019 in Rotterdam. Ook tijdens de Paralympische Spelen in Rio 2016 waren Nicole en Wallace N.O.P. succesvol.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams