Debbie Bont 900X600 BSR AGENCY

Handbalster Debbie Bont doet een stap terug

03 februari 2023
NHV (Handbal)

Handbalster Debbie Bont heeft besloten haar interlandcarrière te beëindigen. “Na meer dan dertien jaar deel uit te hebben gemaakt van het Nederlands team heb ik besloten om een stap terug te doen en mij niet meer beschikbaar te stellen.”

De 32-jarige handbalster blijft actief op clubniveau. Ze speelt bij de Franse topclub Metz Handball. Haar debuut in Oranje maakte ze op 7 maart 2009. Nederland speelde tegen Spanje. In totaal heeft ze 216 interlands op haar naam staan waarin ze 425 keer het net vond. De laatste keer dat ze het Oranje-tenue aan had was op 18 november 2022, toen verloor Nederland in strijd om de vijfde plek op het EK van Zweden.

Bont koestert de mooie momenten en kijkt met veel trots terug op haar carrière. “Het was een hele mooie tijd om zolang deel uit te mogen maken van het team en met alle successen die we geboekt hebben. Ik ben er trots op dat de populariteit van het handbal in Nederland zo gegroeid is over de jaren.”

Tijdens haar interlandcarrière is de prijzenkast van Bont goed gevuld. Op jonge leeftijd won ze brons op het EK onder 17. In 2015 verrasten ze met haar ploeggenoten de handbalwereld voor het eerst door een zilveren medaille te veroveren op het WK. In 2016 voegde ze daar een zilveren EK-medaille aan toe.

Het team bleef de jaren daarna de prijzen aaneenrijgen: brons WK2017, brons EK2018 en als absoluut hoogtepunt goud op het WK2019. Daarnaast heeft Debbie Bont deelgenomen aan Olympische Spelen in 2021, waar de kwartfinale het eindstation was voor Nederland.

De Volendamse is dankbaar voor de steun tijdens haar interlandloopbaan. “Ik wil graag alle fans bedanken voor de support. Het was altijd heel speciaal om voor jullie te mogen spelen en ik zal het gaan missen. Natuurlijk wil ik ook al mijn teamgenoten en alle stafleden waarmee ik heb samengewerkt bedanken. We hebben iets unieks neergezet en dat zal ik nooit vergeten.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen