Jeroen Kampschreur

Vier keer goud voor zitskiër Jeroen Kampschreur in gouden weekend voor TeamNL

13 februari 2023
Redactie

Een bomvol sportweekend met veel gouden randjes. Met wereldbekerwedstrijden in het schaatsen, shorttrack, snowboarden, skiën en skeleton, het EK baanwielrennen met een gouden hattrick voor Harrie Lavreysen en atletiek met records voor Femke Bol en Jetze Plat, die het stokoude Nationaal record op de marathon verbeterde met maar liefst vier minuten. Zitskiër Jeroen Kampschreur veroverde in dit gouden sportweekend vier keer goud op de World Cup in de Oostenrijk.

Paralympiër Jeroen Kampschreur was tijdens World Cup een klasse apart. Hij won de alle vier races op het programma, terwijl hij op het WK nog genoegen moest nemen met twee keer zilver en twee keer brons. De 23-jarige Kampschreur leidt nu het wereldbekerklassement op de Super G én de afdaling. Niels de Langen eindigde op de afdalingen als derde en op de Super G als vierde (net buiten de prijzen). Barbara van Bergen won goud op de eerste afdaling. Over winnen gesproken: op 9 februari won parasnowboarder Chris Vos de snowboardcross tijdens de FIS World Cup Italië.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen