Krakau Kerk Pexels Caio 1200X800

Hoe kom ik aan kaarten voor de Europese Spelen in Krakau?

21 maart 2023
Redactie

Van woensdag 21 juni tot en met zondag 2 juli 2023 zijn de Europese Spelen in Polen. Duizenden Europese sporters strijden om de medailles. Natuurlijk is ook TeamNL vertegenwoordigd in meerdere sporten. Op deze pagina lees je alles over de officiële kaartverkoop voor dit toernooi.

Officiële wedstrijdkaarten Europese Spelen 2023

De kaartverkoop voor de Europese Spelen 2023 is in handen van het organisatiecomité. Dat verkoopt kaarten via european-games.org, de officiële website. Zorg ervoor dat je jouw kaarten koopt via dit platform. Alleen zo ben je altijd verzekerd van echte tickets.

Wanneer start de kaartverkoop voor de Europese Spelen 2023?

De meeste kaarten zijn in de eerste fase in de verkoop gegaan. Kaartverkoop voor een aantal sporten en voor de openings- en sluitingsceremonie start in een latere fase.

Soorten wedstrijdkaarten Europese Spelen 2023

Er zijn drie soorten kaarten beschikbaar: losse wedstrijdkaarten, full-day tickets voor volledige toegang op één specifieke dag. Deze zijn per sport verkrijgbaar. Daarnaast zijn er multi-day passes voor toegang op meerdere dagen en tot meerdere sporten.

Kaartprijzen voor de Europese Spelen 2023

Er zijn drie prijscategorieën, afhankelijk van locatie en sport: categorie premium, categorie 1 en categorie 2. Daarnaast zijn er sectoren voor mindervaliden (in combinatie met een begeleidersplaats) en ‘easy Access’-sectoren voor mensen met een handicap die geen rolstoel gebruiken.

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 20 Poolse zloty, omgerekend €4,-. Een aantal sporten is deels of helemaal gratis toegankelijk. Zo kan je kosteloos naar de eerste drie dagen van het atletiektoernooi. Wedstrijden van teqball, padel, muaythai en kickboxen zijn zelfs allemaal gratis te bezoeken.

Wanneer komt TeamNL in actie?

Omdat sporters zich nog altijd kunnen kwalificeren, is nog niet bekend welke TeamNL-ers allemaal in actie komen tijdens de Europese Spelen 2023. Daarom weten we op dit moment nog niet wanneer we TeamNL in actie zien.

Het is al wel bekend in welke steden en accommodaties de wedstrijden plaatsvinden. 

Dat overzicht vind je op deze website.

Gerelateerde artikelen