Anne Buijs Juicht Bron Nevobo

Anne Buijs na sabbatical terug bij volleybalsters TeamNL

09 april 2024
Nevobo

Anne Buijs is de meest opvallende naam die prijkt op de longlist van de TeamNL volleybaldames.

Vorige zomer zette Anne Buijs haar carrière bij de nationale ploeg on hold. De 321-voudig international was fysiek, maar vooral mentaal toe aan een pauze.

"Ik was een beetje volleybalmoe", licht Buijs haar keuze van vorig jaar toe. "Al sinds 2005 kom ik uit voor de vertegenwoordigende teams. Ik vind volleybal een prachtig spelletje, maar op een gegeven moment voelde het als een sleur."

"Afgelopen zomer heb ik een heerlijke tijd gehad met vrienden en familie. Die drie maanden zijn heel waardevol geweest. Ik kon eindelijk mijn eigen agenda beheren. Ik heb getennist, rondjes gereden op mijn mountainbike en gewindsurft."

Ik hoop dat ik met mijn ervaring en volleybalkennis het team mee kan nemen

Anne Buijs

Parijs 2024
"Uiteraard heb ik de nationale ploeg gevolgd afgelopen zomer. Zo nu en dan had ik contact met een aantal meiden. Eigenlijk hoorde ik alleen maar positieve geluiden. Iedereen stond met plezier op de vloer. Deze zomer staan we als team voor een prachtige uitdaging."

"Ik hoop dat ik met mijn ervaring en volleybalkennis een bijdrage aan kan leveren aan kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. Deelnemen aan de Spelen zou een droom zijn die uitkomt."

"Op de passer/loper-positie hebben we een behoorlijk arsenaal aan goede speelsters. Ik hoop dat ik daar met mijn ervaring een waardevolle toevoeging kan zijn."

Anne Buijs 2022 BSR AGENCY 900X600

"Wellicht dat mijn ervaring eveneens voor wat meer balans in de ploeg kan zorgen. De afgelopen twee seizoenen heb ik regelmatig op de diagonaalpositie gespeeld. Dat zou ook een optie zijn. Uiteindelijk is het aan de bondscoach."

VNL
"Het kwalificatietraject bestaat dit seizoen uit de wedstrijden in de Volleyball Nations League (VNL). Daarin moeten we knallen. Eerder hebben we altijd OKT’s gespeeld. Dit is eigenlijk een OKT van een maand."

"Het wordt een interessant toernooi omdat een aantal teams al geplaatst is voor de Spelen. Ik kan mij voorstellen dat zij niet altijd met de A-ploeg zullen spelen. Kortom, we zullen ons volledig moeten richten op ons eigen spel."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anne Buijs FC (@abuijs11)

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen