Margot Van Geffen Eva De Goede OS 2020 BSR AGENCY

Eva Drummond-de Goede en Margot van Geffen niet in olympische selectie

02 april 2024
KNHB

Eva Drummond-de Goede en Margot van Geffen hebben in een persoonlijk gesprek met bondscoach Paul van Ass te horen gekregen dat zij niet langer deel uitmaken van de selectie van de hockeydames van Team NL.

De erelijst van Drummond-De Goede en Van Geffen (respectievelijk 266 en 265 interlands) is enorm. Samen wonnen zij onder meer olympisch goud op de Spelen van Londen (2012) en Tokyo (2020), olympisch zilver op de Spelen van Rio de Janeiro (2016) en drie wereldtitels (in 2014, 2018 en 2022). Drummond-De Goede behaalde daarnaast ook nog een gouden medaille op de Olympische Spelen in Beijing (2008) en werd tweemaal uitgeroepen tot beste speelster van de wereld (in 2018 en 2019).

Paul van Ass over zijn lastige beslissing: “Het valt niet mee om internationals met zo’n enorme staat van dienst te vertellen dat zij geen deel meer uitmaken van Oranje. Dat zijn uiteraard lastige gesprekken en emotionele momenten."

"Beide dames hebben enorm veel betekend voor het Nederlandse en internationale hockey en zijn een voorbeeld voor velen. Daar zijn we ze enorm dankbaar voor. Maar mijn taak als bondscoach is om samen met mijn staff voor de Olympische Spelen de allerbeste speelsters te selecteren. Helaas vinden wij dat Eva en Margot daar niet meer bij horen”.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen