Harry Lavreysen Tokio 900X600 BSR AGENCY

Baanselectie voor Parijs bekendgemaakt

31 mei 2024
KNWU

Vandaag hebben bondscoaches Mehdi Kordi (baan sprint) en Nick Stöpler (baan duur) hun selectie bekendgemaakt voor de Olympische Spelen in Parijs.

Baanwielrennen

Mannen:

  • Harrie Lavreysen (teamsprint, sprint, keirin)
  • Jeffrey Hoogland (teamsprint, sprint, keirin)
  • Roy van den Berg (teamsprint)
  • Yoeri Havik (koppelkoers)
  • Jan Willem van Schip (koppelkoers, omnium)

Vrouwen:

  • Steffie van der Peet (teamsprint, sprint, keirin)
  • Hetty van de Wouw (teamsprint, sprint, keirin)
  • Kyra Lamberink (teamsprint)
  • Lisa van Belle (koppelkoers)
  • Maike van der Duin (koppelkoers, omnium)

Laatste krachtmetingen
De baanploeg heeft met het EK in eigen land en de Nations Cup in Hongkong en Milton de laatste krachtmetingen voor de Spelen achter de rug, en kan zich nu volledig toeleggen op de laatste voorbereidingen voor Parijs.

Mehdi Kordi licht zijn keuze toe: “Ik ben enorm enthousiast over het team van sprinters waarmee we naar de Olympische Spelen gaan. Onze mannelijke sprinters, die allemaal olympisch goud en meerdere wereldkampioenschappen op hun naam hebben staan, brengen een schat aan ervaring met zich mee. Ze zijn vastbesloten om voort te bouwen op hun eerdere triomfen, inclusief hun prachtige prestaties tijdens de vorige Olympische Spelen in Tokio."

"Ons vrouwenteam bestaat uit een groep jonge, energieke talenten die allemaal hun olympisch debuut maken. Hun recente overwinning in de Team Sprint tijdens de Nations Cup in Milton, gecombineerd met hun individuele prestaties, geeft ons veel vertrouwen. Deze resultaten tonen hun potentieel om mooie prestaties neer te zetten in Parijs.”

“De combinatie van ervaren kampioenen en ambitieuze nieuwkomers in ons team zorgt voor een dynamische en inspirerende mix. We kijken met verwachting uit naar wat ze zullen bereiken tijdens de Olympische Spelen en zijn vastbesloten om hen te ondersteunen in elke stap op weg naar succes.”

Historische prestatie
Ook Nick Stöpler is blij zijn selectie aan te kondigen. “Met Yoeri en Jan-Willem hebben we een fenomenaal duo in huis dat vorig jaar in Glasgow een fantastische historische prestatie heeft neergezet. Als regerend wereldkampioenen madison reizen ze dan ook met ambitie af naar Parijs. We zitten momenteel midden in de voorbereiding, die we sinds Glasgow nog verder hebben geoptimaliseerd. Er zit enorm veel energie en vastberadenheid in het team."

"Bij de vrouwen nemen we twee getalenteerde jonge rensters mee die allebei hun olympisch debuut maken. Maike, die al eens tweede is geworden op een WK omnium, is in goeden doen ontzettend snel. Tijdens de Spelen zal het niveau heel hoog zijn, maar we hopen in het  omnium mee te strijden om de medailles. Ondanks de uitdagingen van blessures laat Maike al goede vorm zien en lijkt ze elke dag beter te worden. We werken elke dag met passie en toewijding om de juiste dingen te doen!’’

Foto: Harry Lavreysen in Tokio (BSR Agency).

De Olympische Spelen in Parijs worden geopend op vrijdag 26 juli. Het baanwielrennen vindt plaats van 5 tot en met 11 augustus. 

Lees er hier meer over

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle