60454580 BSR AGENCY Bullettrain Wk 2023
Olympische Spelen Parijs 2024

Baanwielrennen (m) teamsprint finale

  • 6 augustus t/m 6 augustus 2024
  • Vanaf 17:30
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het baanwielrennen tijdens de Olympische Spelen van Parijs worden gehouden van 5 tot en met 11 augustus. Het toernooi vindt plaats in het Velodrome in Saint-Quentin-en-Yvelines.

Op dag 2 van het baanwielrennen staat de finale van de teamsprint mannen op het programma. Bekijk hier het volledige Olympische programma van het baanwielrennen.

TeamNL bestaat uit:

Mannen: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland 

Foto: Bullet train (BSR Agency).

Programma baanwielrennen Olympische Spelen

Dinsdag 6 augustus 2024: 17:30 - 19:55 uur

Mannen: Teamsprint eerste ronde en finale evt met TeamNL

Wat houdt de teamsprint in? 

Bij de teamsprint strijden twee ploegen tegen elkaar in één baan. Als mannenploeg start je met drie renners, waarvan elke renner steeds één ronde op kop fietst. Een vrouwenploeg bestaat uit twee rensters die de openingsronde en de tweede ronde verdelen. De eerste ronde wordt altijd door alle renners afgelegd. Daarna verlaat één renner de baan en wordt de race voortgezet met de overgebleven renners. Na weer een volle ronde te hebben gereden is het de laatste renner die overblijft en uiteindelijk de tijd van het team neerzet. 

Op de Olympische Spelen van Tokyo wisten Roy van den Berg, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Mathijs Büchli het goud te behalen op de teamsprint voor mannen. 

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Bekijk het officiële programma

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle