Lynn van der Meer BSR_AGENCY.jpg

Klimster Lynn van der Meer ziet af van vervolg olympische kwalificatie

05 juni 2024

Lynn van der Meer stapt uit het olympische kwalificatietraject en doet deze maand niet mee aan de tweede Olympic Qualifier in Boedapest. Hoewel de Spelen daarmee van de baan zijn, voelt dit voor Lynn als de juiste beslissing. Dat meldt de klimbond NKBV op haar website.

Lynn had zich moeten plaatsen via de Olympic Qualification Series (OQS), een  gecombineerd kwalificatietoernooi voor breaking, skateboarden, klimmen en BMX freestyle. De wedstrijden worden gehouden in Shanghai en Boedapest.

Helaas verliepen vorige maand in Shanghai de kwalificatierondes van zowel boulder als lead niet zoals gehoopt. Lynn eindigde als 40ste van de 48. Daardoor vertrok ze uit China met een enorme teleurstelling en het gevoel alsof ze niet had kunnen laten zien waar ze de afgelopen maanden hard voor had gewerkt.

Een week later evalueerde ze samen met bondscoach Aukje van Weert de hele trip naar Shanghai en de weg richting de OQS. Daaruit volgde het besluit om niet deel te nemen aan OQS 2 in Boedapest.

Onrealistisch
“Na de evaluatie heb ik definitief besloten om niet naar Boedapest te gaan", reageerde Lynn. "Plaatsing voor Parijs zou onrealistisch zijn en daarnaast merkte ik aan mijzelf dat ik het niet meer zou kunnen opbrengen om nog te vechten voor iets wat onrealistisch is. Helaas valt er niets meer te halen in Boedapest.”

Lynn realiseerde zich in China dat haar passie ligt bij het onderdeel leadklimmen en niet bij boulder. “Voor nu is het zaak om zowel fysiek als mentaal even op te laden. Na terugkomst uit China heb ik gemerkt dat het heel veel van mij heeft gevraagd. Ik kijk ernaar uit om opgeladen met nieuwe energie, motivatie en hard werken mijn doelen met lead na te streven.