Roos Zwetsloot OS 2020 BSR AGENCY 900X605
Olympisch kwalificatietoernooi

Olympic Qualifier Series

  • 20 juni t/m 23 juni 2024
  • Vanaf 10:00
  • Boedapest
Terug naar het overzicht

In mei en juni worden twee unieke olympische kwalificatietoernooien gehouden. De Olympic Qualifier Series zijn een nieuwe reeks evenementen in festivalstijl, die sport combineren met urban cultuur.

Toppers in breaking, skateboarden, BMX freestyle en klimmen kunnen zich hier kwalificeren voor de Spelen in Parijs.

Van 16 tot en met 19 mei strijden de sporters op de Huangpu Riverside in Shanghai en van 20 tot en met 23 juni op de Ludovika Campus in Boedapest.

TeamNL bestaat uit:

Skateboarden: Roos Zwetsloot, Keet Oldenbeuving en Candy Jacobs 

Breaking: Menno van Gorp en Lee-Lou Demierre

Klimmen: Lynn van der Meer was aanwezig in Shanghai, maar heeft na het tegenvallende resultaat besloten niet meer mee te doen in Boedapest.

De Olympische Spelen van Parijs 2024 zijn de eerste Olympische Spelen met volledige gendergelijkheid. In lijn daarmee hebben de sporten in de Olympic Qualifier Series evenveel mannelijke als vrouwelijke deelnemers.

Skateboarden:
De 44 beste mannelijke en vrouwelijke park- en streetskateboarders, reizen deze week af naar Boedapest voor het OKT. 

De wedstrijd is de tweede van twee wedstrijden uit de tweede olympische kwalificatiefase. Hiervoor was er nog één olympic qualifier event in Shanghai. De scores van deze twee events bepalen samen met de gemiddelde score uit de eerste fase, de eindscore voor het olympisch kwalificatietraject.

Op basis van deze eindscore gaan de 22 beste skaters per onderdeel door naar de Spelen in Parijs. Daarbij geldt dat er per land maximaal drie skaters per onderdeel en geslacht mee mogen doen.

Gerelateerde teams

Toon alle 4

Gerelateerde artikelen