Dinja Van Liere Met Haute Couture EK 2021 BSR AGENCY 600X400
Grand Slam

CHIO Aken

  • 27 juni t/m 2 juli 2023
  • Vanaf 13:00
  • Aken
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Voor de spring-, dressuur en eventingruiters staat van 27 juni tot en met 2 juli het beroemde topconcours CHIO Aken in Duitsland op het programma. Voor de springruiters is het individuele hoofdnummer van het CHIO Aken onderdeel van de lucratieve Rolex Grand Slam reeks.

TeamNL bestaat uit:

Springen:

Kim Emmen - Inflame
Harrie Smolders - Monaco
Lars Kersten - Emmerton
Jur Vrieling - Long John Silver
Marc Houtzager - Sterrehof's Dante

Jos Lansink, bondscoach van de springruiters, vertelt over Aken: “Aken is natuurlijk voor iedereen een speciaal concours. Je hebt er paarden nodig die ervaring hebben op grote graspistes. Kim Emmen heeft in Rome met Inflame een sterke indruk achtergelaten, dat was heel positief. En ook Emmerton van Lars Kersten heeft al genoeg ervaring opgedaan in grote indrukwekkende entourages.”   

Dressuur:

Dinja van Liere – Hermes N.O.P.
Marlies van Baalen – Habibi DVB
Thamar Zweistra – Hexagon’s Ich Weiss
Lynne Maas - Electra
Denise Nekeman – Boston STH (res.)

Meetmoment
Bondscoach Alex van Silfhout heeft de dressuurteams geformeerd die hij de komende weken in gaat zetten in de landenwedstrijden van de CHIO’s in Rotterdam en Aken.  

Van Silfhout: “Het NK was een ideaal meetmoment om te kijken op welk niveau iedereen zit. In overleg met de ruiters heb ik daarna een selectie gemaakt om de beste teamsamentelling voor Rotterdam en Aken te krijgen. We willen op beide concoursen natuurlijk het team aan de start hebben waarmee we het beste voor de dag kunnen komen."

"We willen ons laten zien op de wedstrijden waar het meest gebeurt. Op die concoursen krijg je het beste een reëel beeld van waar we staan met het team en waar we aan moeten werken. Na Rotterdam en Aken hebben we eind juli nog de observatiewedstrijd in Kronenberg, daarna zal ik het EK team bekendmaken.”

Het EK dressuur wordt van 4 tot en met 9 september verreden in het Duitse Riesenbeck.

Gerelateerde artikelen

Toon alle