Maikel Van Der Vleuten Beauville Z OS 2020 2 BSR AGENCY 900X600
Wereldbeker

CHIO Rotterdam

  • 21 juni t/m 25 juni 2023
  • Vanaf 11:00
  • Rotterdam
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 21 tot en met 25 juni is de 74ste CHIO in Rotterdam. 

TeamNL bestaat uit:

Springen:

Leopold van Asten – VDL Groep Iron Z
Harrie Smolders – Monaco
Maikel van der Vleuten – O’Bailey VH Brouwershof
Jur Vrieling – Long John Silver 3
Marc Houtzager – Sterrehof’s Dante

Dressuur:

Dinja van Liere – Hartsuijker
Marlies van Baalen - Go Legend DVB
Emmelie Scholtens - Indian Rock
Hans Peter Minderhoud – Invictus
Diederik van Silfhout - Filius Apache (res.)

De 74ste editie van het CHIO Rotterdam zal worden gehouden op de vertrouwde locatie in het Kralingse Bos. Met spring- en dressuursport van het hoogste niveau tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of The Netherlands, de Longines Grand Prix en de FEI Nations Cup Dressage en tal van andere rubrieken.

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische outdoor spring- en dressuurevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topsportevenementen in de wereld. Met een historie die teruggaat tot 1948 is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsportevenement van Rotterdam.

Landencompetitie
De landencompetitie voor springruiters in de eerste Europese divisie van de FEI Nations Cup series bestaat in 2023 uit zes wedstrijden. In vier daarvan rijden de acht deelnemende landen voor punten. Nederland is door de FEI ingedeeld in de wedstrijden van Sankt Gallen (1-4 juni), de thuiswedstrijd in Rotterdam (22-25 juni), in Falsterbo (13-16 juli) en in Dublin (9-13 augustus). Dat zijn dezelfde wedstrijden als dit jaar waarin Jos Lansink goede resultaten haalde met zijn ruiters.

Daarnaast maken de CSIO’s van Sopot (15-18 juni) en Hickstead (26-30 juli) deel uit van competitie. Wanneer een land start in de wedstrijd waarin ze niet zijn ingedeeld om voor de punten te rijden, dan worden de punten verdeeld onder de landen die voor de punten rijden.

De acht landen in de eerste divisie die strijden om tickets voor de finale in Barcelona zijn naast Nederland België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië en Zwitserland. De beste zeven landen plaatsen zich voor de finale die van 28 september tot en met 1 oktober wordt verreden.

In Rotterdam zijn het Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Leopold van Asten en Marc Houtzager die het team voor de landenwedstrijd vormen. In principe is daarbij Marc Houtzager de vijfde man, maar als de situatie daarom vraagt, kan dit nog gewijzigd worden. Bondscoach Jos Lansink kijkt uit naar het topconcours in de Maasstad: “Rotterdam is een geweldig concours en we hebben maar een CHIO in eigen land, daar wil je natuurlijk graag goed presteren. Voor ons is het daarnaast ook een meetmoment richting het Europees kampioenschap wat het nog extra belangrijk maakt. Ik kijk uit naar vier dagen mooie springsport in Rotterdam."
(Bron: KNHS)

Gerelateerde artikelen