Maikel Van Der Vleuten Beauville Z OS 2020 2 BSR AGENCY 900X600
Europees Kampioenschap

EK springen

  • 30 augustus t/m 3 september 2023
  • Vanaf 13:00
  • Milaan
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 30 augustus en met 3 september zijn de springruiters in Milaan voor het EK.

TeamNL bestaat uit:

Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Willem Greve en Kim Emmen.

Programma

Wo 30 augustus
13:00 uur: eerste kwalificatiewedstrijd, Tabel C


Do 31 augustus
13.00 uur: tweede kwalificatie, ronde 1 landenwedstrijd


Vr 1 september
13.00 uur: tweede kwalificatie, ronde 2 landenwedstrijd


Zo 3 september
12.30 uur: eerste finaleronde individueel
14.40 uur: tweede finaleronde individueel

EK Springen Milaan: TeamNL door naar finale landenwedstrijd

Op de tweede dag van het FEI Europees Kampioenschap voor springruiters in Milaan zijn de springruiters van TeamNL knap opgeklommen naar de 7e plaats in het landenklassement. Daarmee heeft Nederland zich geplaatst voor de finale van de landenwedstrijd die vrijdagmiddag verreden wordt. Jur Vrieling (Holwierde) is na twee onderdelen de hoogstgeplaatste ruiter in oranje jas, hij staat eveneens op de 7e plaats, maar dan in het individuele klassement met slechts 1.62 strafpunten. “Onze ruiters hebben fantastisch gereden en daar ben ik heel blij mee”, vertelt bondscoach Jos Lansink tevreden.

Na de matige openingsronde herpakten de Nederlandse springruiters zich knap. Onder leiding van bondscoach Jos Lansink klom het team maar liefst 5 plaatsen in het klassement. Nederland staat nu 10 strafpunten achter op de leider in het landenklassement Duitsland.

Programma

De beste 50 combinaties en de beste 10 teams rijden vrijdagmiddag 1 september de tweede ronde. Het land met het minst aantal strafpunten vrijdag na de drie onderdelen van de landenwedstrijd is Europees kampioen. Per ronde van de landenwedstrijd tellen de drie beste resultaten per team.

De beste 25 combinaties na de landenwedstrijd plaatsen zich voor de individuele finale over twee ronden op zondagmiddag. Degene met de minste aantal strafpunten mag zich de nieuwe Europees kampioen noemen.

(Bron: KNHS)

EK format

Woensdagmiddag is een parcours op strafpunten en tijd het eerste onderdeel van het EK. De strafpunten worden omgezet in strafseconden. De winnaar is degene met de snelste tijd. Zijn tijd wordt op 0 strafpunten gezet.

Voor de overige combinaties wordt het tijdverschil met de winnaar omgezet in strafpunten door het tijdverschil met factor 0,5 te vermenigvuldigen (1 seconde tijdverschil is dan 0,5 strafpunten). De tijden van de teamleden worden bij elkaar opgeteld en dat vormt het eerste resultaat voor de landenwedstrijd.

 

Op donderdag en vrijdag staan twee verschillende rondes van de landenwedstrijd op het programma. De eventuele strafpunten worden opgeteld bij het resultaat van woensdag.

De beste 50 combinaties en de beste 10 teams rijden vrijdagmiddag de tweede ronde. Het land met het minst aantal strafpunten vrijdag na de drie onderdelen van de landenwedstrijd is Europees kampioen. Per ronde van de landenwedstrijd tellen de drie beste resultaten per team.


De beste 25 combinaties na de landenwedstrijd plaatsen zich voor de individuele finale over twee ronden op zondagmiddag. Degene met de minste aantal strafpunten mag zich de nieuwe Europees kampioen noemen.

Maikel Van Der Vleuten 900X600

Springruiter Maikel van der Vleuten verraste twee jaar geleden met olympisch brons in Tokio. Een medaille die de hele familie Van der Vleuten toekomt. Want elk gezinslid heeft een eigen rol in het proces dat moet leiden tot successen.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle