Maikel Van Der Vleuten Beauville Z OS 2020 2 BSR AGENCY 900X600
Wereldbeker

FEI League of Nations

  • 19 maart t/m 23 maart 2024
  • Vanaf 15:00
  • Ocala
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 19 tot en met 23 maart is de FEI League of Nations voor springruiters in Ocala (USA). De serie landenwedstrijden heeft dit jaar een geheel andere opzet en bestaat uit nog slechts vier wedstrijden en de finale die traditiegetrouw in oktober in Barcelona verreden wordt. Ook het CHIO van Rotterdam (19 t/m 23 juni 2024) maakt deel uit van de prestigieuze serie.

TeamNL bestaat uit:

Harrie Smolders
Willem Greve
Maikel van der Vleuten
Jur Vrieling

Andere opzet
De opzet van de FEI Nations Cup serie is ten opzichte van voorgaande jaren enorm veranderd. De serie die nu wordt verreden onder de naam FEI Longines League of Nations bestaat nog uit slechts vier wedstrijden en de finale. De beste tien landen van de League of Nations Ranking hebben zich geplaatst voor de serie en de beste acht landen na de vier wedstrijden mogen door naar de finale.

Ook het format van de wedstrijden is veranderd. In alle wedstrijden mogen per land vier combinaties van start in de eerste manche, waarbij de beste drie resultaten tellen. De acht beste landen mogen door naar de tweede manche waarin per land nog drie combinaties aan de start verschijnen. De resultaten van alle drie deze combinaties tellen mee. Het land met de minste strafpunten is uiteraard de winnaar. Bij een gelijk aantal strafpunten wordt een barrage verreden door een combinatie per team.

Barcelona
Jos Lansink vertelde al eerder over zijn plannen voor de FEI Longines League of Nations. “Ons doel is uiteraard om ons voor de finale in Barcelona te kwalificeren, dus we hebben ervaren ruiters en paarden nodig om er zeker van te zijn dat we dat doel bereiken. Anderzijds wil ik ook jongere en minder ervaren ruiters en paarden de kans geven om op dit niveau bekendheid en vertrouwen te krijgen. Voor de toekomst, waar we altijd mee bezig zijn, is dat heel belangrijk. Dus voor zover mogelijk zullen onze teams een evenwichtige mix zijn van de beste ervaren combinaties en een aantal jonge, talentvolle ruiters dan wel paarden. Daarnaast speelt natuurlijk de planning ook een grote rol. Het opstellen van een goede planning voor de wedstrijden met tussendoor training en rust voor de paarden, is heel belangrijk en daarbij staat het welzijn van de paarden voorop. We streven naar topprestaties, dan moet het welzijn van de paarden altijd de hoogste prioriteit hebben.”

Kalender League of Nations
8-11 februari, Abu Dhabi (UAE)
19-23 maart, Ocala (USA)
30 mei-2 juni, St Gallen (SUI)
19-23 juni, Rotterdam
3-6 oktober, finale Barcelona (ESP)

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle