Maikel van der Vleuten 2015 Getty.jpg (1)
Wereldbeker

FEI wereldbeker springen

  • 11 oktober t/m 15 oktober 2023
  • Vanaf 13:00
  • Oslo
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 11 tot en met 15 oktober is de wereldbekerwedstrijd voor springruiters in Oslo. Het is de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.

TeamNL bestaat uit:

Leopold van Asten, Jevin Jochems, Maikel van der Vleuten

Het outdoorseizoen is nog maar net achter de rug of het wereldbekerseizoen staat in de startblokken. Zowel de spring- als dressuurruiters, de vierspanmenners en de voltigeurs maken zich klaar voor de diverse kwalificatiewedstrijden met als doel de prestigieuze wereldbekerfinale.

De spring- en dressuurruiters kunnen zich kwalificeren voor de finale in Riyadh in Saudi-Arabië (16-20 april). Deze week trappen de springruiters van TeamNL het wereldbekerseizoen af in Oslo. De wedstrijd in de Noorse hoofdstad is één van de veertien kwalificaties.

Dit voorjaar zette Harrie Smolders een topprestatie neer door met zijn paard Monaco N.O.P. voor het tweede jaar op rij, als tweede te eindigen in de wereldbekerfinale. 

Springen

In Oslo komen Maikel van der Vleuten, Kevin Jochems en Leopold van Asten aan de start. In West-Europa zijn veertien wereldbekerwedstrijden waar punten behaald kunnen worden die leiden tot deelname aan de wereldbekerfinale, de climax van het indoorseizoen. In Nederland is Jumping Amsterdam, van 25 tot en met 28 januari, de gastheer van de twaalfde wereldbekerkwalificatie.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle