Harrie Smolders Aken 2022 BSR AGENCY
Wereldbeker

Jumping Amsterdam

  • 25 januari t/m 28 januari 2024
  • Vanaf 13:00
  • Amsterdam
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 25 tot en met 28 januari is de wereldbekerwedstrijd voor springen en dressuur in Amsterdam. Jumping Amsterdam staat bekend om de bomvolle tribunes en een enthousiast publiek. Op het programma staan diverse toprubrieken, waaronder de wereldbekerkwalificaties voor dressuur en springen.

Zaterdagochtend staat er de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Paradressuur Trophy op het programma. Ook hier een ijzersterk deelnemersveld met veel leden van het TeamNL-paradressuurteam.

TeamNL bestaat uit:

Springen

Voor de springruiters staan er dagelijks rubrieken op het programma. Hoogtepunten zijn de Grote Prijs op zaterdagavond en de wereldbekerkwalificatie als afsluiting op zondagmiddag. Jumping Amsterdam mag zich daarbij verheugen op een absoluut top deelnemersveld. Voor TeamNL komen verschillende topruiters in actie die regelmatig de kern vormen van het Nederlandse team zoals Maikel van der Vleuten met onder meer zijn olympische troef Beauville Z N.O.P., Willem Greve met zijn beide N.O.P. paarden HighwayTN en Grandorado TN, Jur Vrieling en Harrie Smolders.  

Zij krijgen concurrentie van meerdere andere Nederlandse ruiters en vanuit het buitenland komen onder meer de toppers Peder Fredericson (SVE), de Duitse topruiters Daniel Deusser en Marcus Ehning en de Fransman Julien Epaillard. Uit Zwitserland komen niemand minder dan Martin Fuchs, Steve Guerdat en Pius Schwizer naar Amsterdam. Nederlander Quintin Maertens zal bij deze editie verantwoordelijk zijn voor de parkoersbouw in de Amsterdamse piste. Een complete deelnemerslijst wordt binnenkort op de website van Jumping Amsterdam gepubliceerd.

Dressuur

De internationale dressuurruiters rijden op vrijdag de Grand Prix. De beste combinaties uit deze strijd kwalificeren zich voor de kür op zaterdagmiddag die als wereldbekerkwalificatie geldt. Ook bij de dressuur is het deelnemersveld van hoge kwaliteit. Voor Nederland komen TeamNl combinaties Emmelie Scholtens met Indian Rock, regerend Nederlands kampioen Marlies van Baalen met Habibi DVB, Marieke van der Putten met Torveslettens Titanium RS2, Kirsten Brouwer met Foundation en Denise Nekeman met Boston STH in actie.

Deze TeamNL-amazones zullen de sportieve strijd aanbinden met onder andere wereldkampioen Charlotte Fry (GBR), Isabell Werth (GER), Nana Skoborg Merrald (DAN) en Patrik Kittel (SVE).

Zaterdag 27 januari 12:55 uur (kür op muziek) en zondag 28 januari 15:45 uur (springen) is Jumping Amsterdam via de livestream te volgen bij de NOS.

Gerelateerde artikelen

Toon alle