Harrie Lavreysen ORANGE PICTURES
Overig

Nations Cup

  • 15 maart t/m 17 maart 2024
  • Vanaf 07:00
  • Hongkong
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 15 tot en met 17 maart is de Nations Cup baanwielrennen in Hongkong.  

TeamNL bestaat uit:

Sprintonderdelen Mannen:
Sprint: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland
Keirin: Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland
Teamsprint: Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Sprintonderdelen Vrouwen:
Sprint: Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw
Keirin: Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw
Teamsprint: Kyra Lamberink, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw

Duuronderdelen vrouwen:
Madison: Marit Raaijmakers en Lisa van Belle
Omnium: Marit Raaijmakers
Afvalkoers: Lisa van Belle

Eerste mondiale evenement
De wedstrijd is voor de baanrenners van TeamNL het eerste mondiale evenement van 2024 richting de Olympische Spelen van Parijs.

De baansprinters hebben een geslaagd trainingskamp op de piste in het Noorse Stavanger achter de rug en zijn klaar voor de eerste internationale confrontatie sinds het zo succesvol verlopen Europees Kampioenschap op de thuisbaan in Apeldoorn van januari.

Bij de mannen komen Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland uit op de sprint, keirin en teamsprint. Op het laatste onderdeel komt uiteraard ook starter Roy van den Berg in actie. Bij de vrouwen rijden Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw sprint, keirin en teamsprint en is Kyra Lamberink op dat laatste onderdeel de startster.

Bondscoach Mehdi Kordi van de sprintploeg kijkt uit naar de sportieve ontmoeting. "Ons trainingskamp in Noorwegen was erg productief, we gaan er later dit jaar weer heen. omdat we daar zeer goede faciliteiten hebben. Dit wordt de enige keer tussen het laatste wereldkampioenschap en de Olympische Spelen dat we bij de mannen de Australiërs ontmoeten, van wie we veel competitie mogen verwachten."

"Ook zullen we nog meer concurrenten dan op het EK in Apeldoorn treffen waardoor we kunnen inschatten waar we staan. Ook bij de vrouwen is het interessant om te zien waar we staan nadat alle drie de vrouwen progressie wisten te tonen in de trainingen.''

Op de duuronderdelen komen Marit Raaijmakers (madison en omnium) en Lisa van Belle (madison en afvalkoers) in actie. De mannen uit de duurselectie slaan deze Nations Cup over in verband met een trainingskamp op hoogte in Colombia. Zij komen in Milton (Canada) weer in de baan. (KNWU)

Vervanger van wereldbeker
De Nations Cup baanwielrennen is een jaarlijkse serie internationale wedstrijden in de diverse disciplines van het baanwielrennen. De wedstrijden worden georganiseerd door de UCI en staat open voor landenteams en officieel geregistreerde commerciële ploegen. De serie is opgericht in 2021 en is de opvolger van de wereldbeker baanwielrennen.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen