Hettyvan De Wouw 2024 63551897 BSR AGENCY
Olympische Spelen Parijs 2024

Baanwielrennen (v) keirin en (m) sprint

  • 7 augustus t/m 7 augustus 2024
  • Vanaf 12:45
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het baanwielrennen tijdens de Olympische Spelen van Parijs worden gehouden van 5 tot en met 11 augustus. Het toernooi vindt plaats in het Velodrome in Saint-Quentin-en-Yvelines.

Op dag 3 van het baanwielrennen staat bij de vrouwen de start van de keirin en bij de mannen de start van de sprint kwalificaties op het programma. Bekijk hier het volledige programma van het baanwielrennen.

TeamNL bestaat uit:

Vrouwen: Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet
Mannen: Harrie Lavreysen en Jeffery Hoogland

Foto: Hetty van de Wouw (BSR Agency)

Programma baanwielrennen Olympische Spelen

Woensdag 7 augustus 2024: 12:45 - 19:50 uur

Vrouwen: kwalificaties keirin met Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet

Mannen: kwalificaties sprint met Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland

Wat houdt de kerin in?

In dit van oorsprong Japanse onderdeel fiets je eerst een aantal ronden achter een gemotoriseerde gangmaker, dit wordt ook wel een derny genoemd. De derny verlaat de baan op 600 á 700 meter voor de finish. Voor die tijd mag je dit voertuig niet inhalen. Vanaf dan barst de strijd op de winst los. Wie als eerst over de finishstreep komt is de winnaar.  

Op de Olympische Spelen van Tokyo wist Shanne Braspennincx op dit onderdeel te bekronen tot olympisch kampioen. Shanne zal deze Spelen niet in actie komen. In februari zet ze punt achter haar topsportcarrière  en vertelt ze haar verhaal achter de gouden medaille. Lees hier haar verhaal.

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Bekijk het officiële programma

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen