Tristan Tulen ES 2023 BSR AGENCY 900X600
Olympische Spelen Parijs 2024

Schermen (m) degen voorrondes en finale

  • 28 juli t/m 28 juli 2024
  • Vanaf 09:30
  • Olympische Spelen Parijs 2024
Terug naar het overzicht

Het schermtoernooi tijdens de Olympische Spelen van Parijs is van 27 juli tot en met 4 augustus. De wedstrijden vinden plaats in het Grand Palais. Er zal zowel bij de mannen als de vrouwen gestreden worden op de wapens degen, floret en sabel. Ook is er op alle wapens voor beide geslachten een teamevent. TeamNL komt alleen in actie op het onderdeel mannen degen.

TeamNL schermen bestaat uit:

Tristan Tulen (degen)

Foto: Tristan Tulen (BSR Agency).

Programma schermen

28 juli 2024: 09:30 - 23:10 uur

  • Mannen degen individueel voorrondes, halve finale, brons en finale met Tristan Tulen.

Wat houdt de discipline degen in? 

Schermen met de degen is voor zowel dames als heren een olympische sport. De degen is een lang, recht steekwapen, met een kling die driehoekig is in doorsnede. Bij de discipline degen hebben aanval en verdediging een even belangrijke rol. Er is geen recht van aanval aanwezig. Naast verdedigen en aanvallen is snelheid ook belangrijk. Iedere schermer kan voor een directe aanval kiezen. Door de afwezigheid van recht van aanval is de afstand tussen de schermers op degen vaak kleiner dan bij de andere twee wapens. Het gehele lichaam is raakvlak. 

Let op

In het programma nemen we alleen de onderdelen op waarop TeamNL, eventueel, in actie komt. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.

Bekijk het officiële programma

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle