Demi Vollering Strade Bianche 23 BSR AGENCY 750X500
Overig

Waalse Pijl

  • 19 april t/m 19 april 2023
  • Vanaf 10:00
  • Wallonië
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Op 19 april staat de wielerklassieker Waalse Pijl op de kalender. De wedstrijd wordt zowel door de mannen als de vrouwen verreden.

De Waalse Pijl markeert traditioneel het midden van de Ardennenweek, na de Amstel Gold Race en voor Luik-Bastenaken-Luik. Meestal zien we wat aanvallen in de préfinale, maar de wedstrijd wordt meestal beslist op de derde en laatste beklimming van de Muur van Hoei.

Nederlandse deelname:

Mannen o.a. Bauke Mollema, Wout Poels, Pascal Eenkhoorn, Sam Oomen, Lennard Hofstede, Gijs Leemreize, Lars van den Berg, Danny van der Tuuk.

Vrouwen o.a. Annemiek van Vleuten, Demi Vollering, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand, Floortje Mackaij, Teuntje Beekhuis, Eva van Agt, Yara Kastelijn, Inge van der Heijden.

De eerste editie van de Waalse Pijl was in 1936. Joop Zoetemelk wist als enige Nederlander deze klassieker bij de mannen te winnen. Hij was in 1976 de winnaar.

Sinds 1998 is er ook een koers voor vrouwen. Anna van der Breggen won zeven edities. Marianne Vos was vijf keer de sterkste. Beiden zijn er deze keer niet bij. De belangrijkste Nederlandse troef is Demi Vollering, dit seizoen al goed voor zeges in de Strade Bianche en de Amstel Gold Race.

Foto: Demi Vollering in de Strade Bianche (BSR Agency).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen