Lola Moolhuizen BSR_AGENCY (1).jpg
World League

Waterpolo World Cup: Nederland-Australië

  • 11 april t/m 11 april 2023
  • Vanaf 18:30
  • Rotterdam
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

De Nederlandse waterpolodames spelen van 11 tot en met 13 april in Rotterdam in Poule A van de World Aquatics World Cup tegen Griekenland, Hongarije en Australië. Poule B - eveneens gespeeld in de Maasstad - bestaat uit Spanje, de Verenigde Staten, Italië en China. 

Evangelos Doudesis zet voor het World Cup-toernooi in Rotterdam en het daaropvolgende toernooi in Athene achttien speelsters in. Oranje neemt naar beide evenementen vijftien speelsters mee, waarvan er dertien per wedstrijd in actie mogen komen. Lieke Rogge (22) van ZV de Zaan maakt haar debuut.

TeamNL bestaat uit:

De volgende speelsters doen beide toernooien mee: Laura Aarts (Dunaujvaros, Hongarije, keepster), Vivian Sevenich en Simone van de Kraats (CN Mataro, Spanje), Maartje Keuning en Brigitte Sleeking (GZC Donk), Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje), Bente Rogge, Lieke Rogge en Kitty Lynn Joustra (ZV De Zaan), Nina ten Broek (CN Terrassa, Spanje), Iris Wolves (Glyfada, Griekenland) en Lola Moolhuijzen (Polar Bears).

Maxine Schaap (ZV De Zaan), Rozanne Voorvelt (Berkely University CAL, Verenigde Staten) en Britt van den Dobbelsteen (ZV De Zaan, keepster) staan in de line-up voor Rotterdam en voor het toernooi in Athene sluiten Sarah Buis (UZSC, keepster), Fleurien Bosveld (CN Terrassa, Spanje) en Marit van der Weijden (GZC Donk) aan.

Voorheen World League
De Waterpolo World Cup, voorheen bekend als de World League, bestaat uit twee kwalificatietoernooien voor mannen en vrouwen en daarna de Super Finale. Het nieuwe format bestaat uit twee niveaus - met de top twaalf mannen- en top acht vrouwenteams in Divisie 1, terwijl Divisie 2 open staat voor elk team uit Europa, Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. 

De beste twee landen van beide poules plaatsen zich rechtstreeks voor de Super Finale, die van 23 tot en met 25 juni wordt gehouden in Long Beach (VS), op dezelfde plek waar in 2028 ook het olympisch waterpolotoernooi wordt georganiseerd.

Na ‘Rotterdam’ komen de acht teams van de eerste divisie van 19 tot en met 21 april nogmaals in actie in Vouliagmeni (Griekenland). Deze tweede ronde is vooral van belang voor de teams die in de poulefase in Rotterdam als derde en vierde zijn geëindigd. Zij strijden in Athene onderling om twee plaatsen voor de Super Finale. De nummers 1 en 2 van de Rotterdam-poules zijn dus al zeker van ‘Long Beach’ en spelen in Griekenland tegen elkaar voor de beste uitgangspositie.

De top-6 van de eerste divisie wordt in Long Beach aangevuld met de twee beste landen gekwalificeerd in de tweede divisie van de World Cup.

De Nederlandse mannen hebben zich niet geplaatst voor de World Cup. (waterpolo.nl)

Voor tickets: klik hier.

Programma Waterpolo World Cup Rotterdam

Dinsdag 11 april
14.00 u Spanje – Verenigde Staten
16.00 u Italië – China
18.30 u Nederland – Australië
20.30 u Griekenland – Hongarije

Woensdag 12 april
14.00 u Spanje – Italië
16.00 u Verenigde Staten – China
18.30 u Nederland – Griekenland
20.30 u Hongarije - Australië

Donderdag 13 april
14.00 u Griekenland – Australië
16.00 u Spanje– China
18.30 u Nederland – Hongarije
20.30 u Verenigde Staten – Italië

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle