Artistiek Biljart Jop De Jong Foto CEB
Wereldkampioenschap

WK Artistiek 2024

  • 19 juni t/m 22 juni 2024
  • Vanaf 09:00
  • Ankara
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 19 tot en met 22 juni is het wereldkampioenschap biljart artistiek in Ankara.

TeamNL bestaat uit:

Jop de Jong en Erik Vijverberg

Niet kansloos

Bij het laatste WK, dat vorig jaar eveneens in Ankara gehouden werd, eindigde Jop op de tiende plaats, en bij het voorlaatste WK, al weer twaalf jaar geleden, behaalde Erik de zilveren medaille. In 2019 was Erik Europees kampioen en in 2017 was bij het EK het brons voor Jop.

Afgelopen maart reikte Jop naar de vijfde plaats bij het meest recente EK. Hij had het hoogste percentage van de verliezende kwartfinalisten. Gezien hun prestaties in het verleden zijn Erik en Jop zeker niet kansloos voor een hoge klassering bij het aanstaande WK.

Jop de Jong de dag voor de start van het WK: “Ankara, here I come! Ik ben goed voorbereid, maar hoe langer ik speel, hoe minder ik het spel lijk te begrijpen. Toch geeft die veronderstelling me zelfvertrouwen om gewoon te doen waarvoor ik gekomen ben: genieten, mijn best doen en vertrouwen hebben.”

Het deelnemersveld voor het WK bestaat uit 32 spelers, ingedeeld in acht poules. Jop is ingedeeld in een poule met de Fransman Michael Hammen (nummer 1 op de Europese ranglijst), Antonio Pineda uit Mexico en Marvin Heinrich uit Duitsland (verliezend finalist bij het EK van 2023). Erik kruist de degens met Laszo Toth uit Hongarije, de Japanner Shinobu Tanaka en Emrah Tac uit Turkije. Van iedere poule plaatsen de nummers 1 en 2 zich voor de knock-out fase, beginnend met de achtste finales. (Bron: KNBB)

Foto: Jop de Jong (CEB).

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle