Barbara-van-Bergen-2013-645x350.jpg
Wereldkampioenschap

WK paraskiën

  • 20 januari t/m 29 januari 2023
  • Vanaf 11:00
  • Espot
Let op!
Deze wedstrijd is reeds afgelopen
Bekijk het actuele programma
Terug naar het overzicht

Van 20 tot en met 29 januari is het Spaanse Espot het toneel van de wereldkampioenschappen paraskiën. Er zal om de medailles worden gestreden  in de volgende disciplines: slalom, reuzenslalom, combinatie, super-G, afdaling en parallel. Naar verwachting doen 115 sporters mee uit 32 landen; 78 mannen en 37 vrouwen.

Nederlandse deelname:

Niels de Langen, Jeroen Kampschreur, Barbara van Bergen

Warme temperaturen
Ondanks ongebruikelijk warme temperaturen in het grootste deel van Europa deze winter, slaagden de organisatoren in Espot erin genoeg sneeuw veilig te stellen om de hellingen voor alle wedstrijden te prepareren, waardoor de WK kunnen plaatsvinden zoals gepland.

Eerder werd wel bekend dat het WK parasnowboarden wel moest worden verplaatst vanwege de sneeuwcondities. De huidige kritieke sneeuwsituatie in La Molina, waar het WK parasnowboarden plaatsvindt, maakt dat de wedstrijden moeten worden uitgesteld.

Jeroen Kampschreur werd in Lillehammer vorig jaar wereldkampioen op het onderdeel super-G. Na zijn acht eerdere wereldtitels, voegde Kampschreur vlak voor de Paralympische Spelen een negende wereldtitel aan zijn palmares toe. De Nederlander was toen veel te snel voor z’n Noorse rivaal Jesper Pedersen.

Barbara van Bergen kende een rommelig begin van het seizoen met een blessure en ziekte, maar is nu gelukkig weer helemaal fit: “Mijn voorbereidingsseizoen was verre van optimaal, dus belangrijk is om me puur op het skiën te richten en niet op de resultaten. En dan wie weet…” (Bron: NSkiV)

Programma:

20 januari: opening
21 januari: afdaling
22 januari: super-G
24 januari: combinatie
25 januari: reuzenslalom (v)
26 januari: reuzenslalom (m)
27 januari: slalom (v)
28 januari: slalom (m)
29 januari: parallel
29 januari: sluiting

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle