Bibian Mentel met Jaap Eden.jpg

Bibian Mentel gekozen tot Paralympisch sporter van het Jaar

01 mei 2019

AMSTERDAM - Bibian Mentel is gekozen tot Paralympisch sporter van het Jaar. De snowboardster kreeg de Jaap Eden Award woensdagavond tijdens het Sportgala uit handen van acteur en dj Eric Corton. (19-12-2018)

De andere genomineerden waren Diede de Groot (rolstoeltennis) en de rolstoelbasketbalsters.

De weg naar PyeongChang was voor paralympisch snowboardster Bibian Mentel (46) bezaaid met obstakels vanwege terugkerende kanker. Een maand voor de start van de Paralympische Spelen ondergaat zij nog een operatie. Ze is net op tijd hersteld om haar deelname aan de Spelen veilig te stellen. Ze wint in PyeongChang twee gouden medailles: op de banked slalom en de cross. Op de cross prolongeert zij haar Paralympische titel en omdat de banked slalom voor het eerst op het programma staat is ze daar de eerste Paralympisch kampioen. Op de wereldranglijst staat Bibian op de tweede plaats in beide disciplines. Inmiddels heeft zij een punt achter haar carrière gezet.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams