Mathieu Van Der Poel WK 2020 Dubendorf ANP 1600

Weekblog TeamNL: Van der Poel opnieuw beste bij wereldbeker mountainbike  

11 augustus 2019
Redactie

Onze sporters komen deze week weer over de hele wereld in actie. Check ons weekblog voor de laatste updates!

Zondag 11 augustus 

Top-10 en Solheim Cup voor golfster Anne van Dam 

Anne van Dam heeft zich dankzij een top-10 plek in het Ladies Scottish Open gekwalificeerd voor het Europese team in de Solheim Cup. 'Ik ben blij dat het eindelijk voorbij is en ik er nu zeker bij ben".

Sterk spelend Oranje met 3-1 ten onder tegen Amerika 

De Nederlandse volleyballers zijn er zondagmiddag niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio. In de beslissende wedstrijd van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy was grootmacht Amerika met 3-1 te sterk.

Oranje verkocht zijn huid duur, maar bezweek op het beslissende moment in de vierde set. Nederland mag in januari zeer waarschijnlijk deelnemen aan het sterk bezette Europese OKT, waar acht landen aan deelnemen. Alleen de winnaar van dit toernooi verdient een ticket voor Tokio. Dit Europese OKT is de laatste kwalificatiekans.

Atletiekploeg loopt promotie naar Super League mis

De Nederlandse atletiekploeg heeft bij de Europese kampioenschappen voor landenteams in het Noorse Sandnes de begeerde promotie naar de Super League niet kunnen afdwingen. Oranje eindigde na drie wedstrijddagen op de vierde plek met 249 punten. Portugal werd eerste en promoveerde dus wel naar de Super League. 

Van der Poel opnieuw beste bij wereldbeker mountainbike

Mathieu van der Poel heeft in Lenzerheide opnieuw een wereldbekerwedstrijd mountainbiken op zijn naam geschreven. Hij troefde de Zwitser Nino Schurter, die in eigen land reed, op knappe wijze af.

Geen Nederlands succes bij het EK wielrennen in eigen land

De Italiaanse Elia Viviani is in Alkmaar Europees kampioen op de weg geworden. Nederland had zich voorbereid op een massasprint voor Dylan Groenewegen, maar hij kon niet aanhaken bij de kopgroep van 31 man. Groenewegen werd op de twaalfde plaats de beste Nederlander. 

Anne Terpstra tweede bij wereldbeker mountainbike in Lenzerheide

De Nederlandse werd na een spannend duel met Olympisch Kampioen Jenny Rissveds tweede. Lange tijd had Terpstra uitzicht op de zege, maar ze moest vlak voor het ingaan van de laatste ronde toezien dat Rissveds ervandoor ging.

Zaterdag 10 augustus

Korfballers zijn voor de tiende keer wereldkampioen

De Nederlandse korfballers zijn voor de tiende keer wereldkampioen geworden. De ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer was Zuid-Afrikaa met 31-18 te sterk voor België.

Nederland staat na tweede dag derde bij EK atletiek voor landenteams

Nederland staat na de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek voor landenteams op de derde plaats. Alleen Portugal (163 punten) en Noorwegen (142 punten) doen het in Sandnes in Noorwegen voorlopig beter. De Nederlandse atleten verzamelden tot dusverre 140 punten.

Maikel van der Vleuten oppermachtig in Grote Prijs Valkenswaard, Harrie Smolders 4e

In de Grote Prijs van de Global Champions Tour in Valkenswaard was er voor twee Nederlandse ruiters een glansrol weggelegd. Zowel Maikel van der Vleuten als Harrie Smolders gaven een optreden van formaat en sleepten respectievelijk de eerste en de vierde plaats binnen. “Dit resultaat bevestigt de vorm van Dana Blue (paard)”, reageert de Maikel. “Een mooi uitgangspunt voor het EK in Rotterdam straks”

Schoonspringster Daphne Wils negende in EK finale op de 1 meter

In de finale kon Wils lang meedoen om de podiumplekken, zo stond ze na haar tweede sprong nog op plaats drie. De 305C leverde, in tegenstelling tot de voorronde, minder punten op (39.00) waarna ze wegzakte. Het puntentotaal van 238.55 is uiteindelijk goed voor een negende plaats.

Golfster Anne van Dam in top-5 naar slotdag Schots Open

Anne van Dam maakt bij het ingaan van de slotdag nog alle kans op de titel in het Schots Open. De Nederlandse kon op 'moving day' lange tijd niet haar draai vinden op de kustbaan, maar dankzij een hele reeks aan birdies staat ze nog altijd bij de beste vijf speelsters.

Volleyballers winnen ook hun tweede kwalificatiewedstrijd van België

De Nederlandse volleyballers hebben zaterdag ook hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam gewonnen. De formatie van bondscoach Roberto Piazza versloeg in Ahoy België in drie sets, 25-22 25-21 25-20. De winnaar van het OKT plaatst zich voor Tokio 2020.

Wielrenster Amy Pieters Europees Kampioen in Alkmaar

Amy Pieters heeft de wegwedstrijd van het EK wielrennen voor vrouwen gewonnen. In een sprint was ze sterker dan haar mede-aanvalsters Elena Cecchini en Lisa Klein. 

Beachvolleyballers Brouwer en Meeuwsen vijfde na uitschakeling in de kwartfinale

Voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is het EK beachvolleybal in Moskou voorbij. Het als twaalfde geplaatste koppel strandde in de kwartfinales. Het Poolse duo Piotr Kantor/Bartosz Losiak, als zevende ingeschaald, was in drie sets te sterk: 18-21 21-17 15-11.

Vrijdag 9 augustus

Beachvolleybalsters Stubbe en Van Iersel vijfde op EK in Moskou

De Nederlandse dames verloren in de kwartfinale van het Poolse team Wojtasik/Kociolek. Na een sterke eerste set, gaven Joy en Marleen het daarna uit handen. Het werd 1-2 (21-16, 16-21, 11-15). Van Iersel: “We zijn zeker niet tevreden met de vijfde plek, we kwamen voor meer.” 

Nederlandse volleyballers winnen moeizaam eerste OKT-wedstrijd

De Nederlandse volleyballers hebben in Rotterdam hun eerste kwalificatie wedstrijd gewonnen. De mondiale nummer 15 van de wereld won moeizaam met 3-2 nadat het de eerste twee sets verloren had van Zuid-Korea. Morgen moeten de mannen tegen België. 

Demi Schuurs naar halve finales Toronto

Tennisster Demi Schuurs heeft zich met haar Duitse partner Anna-Lena Grönefeld geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel in Toronto. Het duo won in de kwartfinales in twee sets van het Amerikaans-Tsjechische koppel Melichor/Peschke: 6-2, 6-4.

Schoonspringers buiten top 12

Dylan Vork en Pascal Faatz hebben zich op het EK in Kiev niet geplaatst voor de finale van de 3 meter. De Nederlanders werden in de kwalificaties 28ste en 25ste. Alleen de beste twaalf gaan naar de finale.

Twee beachduo's naar kwartfinales EK

Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn op het EK beachvolleybal in Moskou doorgedrongen tot de kwartfinales. Het Nederlandse koppel was met 21-18 en 21-19 de Duitse speelsters Laura Ludwig en Margareta Kozuch de baas. Stubbe en Van Iersel wonnen in Rusland ook al hun drie groepswedstrijden. Alleen tegen het Duitse duo Borger/Sude verloren ze een set.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich zonder te spelen geplaatst voor de kwartfinales op het EK beachvolleybal in Rusland. De Poolse tegenstanders Michal Bryl en Grzegorz Fijalek trokken zich terug vanwege een blessure.

Varenhorst en Van de Velde naar laatste zestien

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben zich op het EK beachvolleybal in Rusland verzekerd van een plek in de achtste finales. In de tussenronde hadden ze weinig problemen met de Zwitserse combinatie Beeler/Krattiger. Het werd 21-15 21-13.

De nummers 2 en 3 van de acht poules streden om een plek bij de laatste 16. De groepswinnaars kwalificeerden zich direct voor de achtste finales.

Donderdag 8 augustus

Korfballers in WK-finale tegen België

Onze korfballers hebben zich ten koste van China voor de finale van het WK geplaatst. De Aziaten, die voor het eerst waren doorgedrongen tot de laatste vier, werden in het Zuid-Afrikaanse Durban met 27-12 verslagen door de formatie van bondscoach Wim Scholtmeijer.

Bij rust was de stand al 14-4, maar die marge van tien hield Nederland niet vast. Barbara Brouwer, Nick Pikaar en Laurens Leeuwenhoek waren allen goed voor vier doelpunten. "Voor ons was dit een opmaat naar de finale. Het was een wedstrijd waarin we goede momenten afwisselden met mindere", zei Scholtmeijer.

In de finale nemen we het op tegen België. Nederland kan voor de tiende keer de wereldtitel veroveren. Oranje won de laatste zes edities van het WK en al die keren werd België in de finale verslagen. Vier jaar geleden werd het 27-18 voor Nederland.

Van de Velde en Varenhorst door op EK

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben op het EK beachvolleybal in Moskou de groepsfase maar net overleefd. Na het verlies van de eerste twee partijen stelden ze in hun laatste groepswedstrijd toch nog de derde plek in de poule veilig. Onze beachvolleyballers wonnen in drie sets van de Duitse combinatie Bergmann/Harms. Het werd 21-12 18-21 15-12.


Andreescu te sterk voor Kiki Bertens 

Kiki Bertens is in de derde ronde van het WTA-toernooi van Toronto uitgeschakeld door de Canadese Bianca Andreescu. De nummer 5 van de wereld moest in drie sets haar meerdere erkennen in de mondiale nummer 27: 6-1 6-7 (7) 6-4.

Schoonspringster Inge Jansen pakt Europese titel


Schoonspringster Inge Jansen is de nieuwe Europese kampioene op de 3 meterplank. De Limburgse van TeamNL, die zich onlangs bij de WK plaatste voor de Olympische Spelen, sprong het beste tijdens de finale in Kiev.

Jansen kwam in de Oekraïense hoofdstad tot een score van 293,85. Ze had zich eerder op donderdag met de derde score voor de eindstrijd geplaatst. De Russische Kristina Ilinich werd tweede (2.96,60), voor de Duitse Tina Gerpunzel (290,15).


Stubbe en Van Iersel als groepswinnaar door op EK


Beachvolleybalsters Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben zich op het EK in Moskou verzekerd van groepswinst. Het nog ongeslagen duo was in de derde poulewedstrijd in een spannend duel de Duitse combinatie Borger/Sude maar net de baas: 22-24 21-17 16-14.

Door de winst van de groep plaatsen Stubbe en Van Iersel zich direct voor de achtste finales.

Sterk begin golfster Anne van Dam op Schots Open

Golfster Anne van Dam is met een ronde van 63 slagen uitstekend gestart bij het Schotse Open, een toernooi uit de Europese Tour. Op de banen van The Renaissance Club in North Berwick bleef de golfprof van TeamNL daarmee acht slagen onder het baangemiddelde.

Van Dijk voor vierde keer Europees kampioen tijdrijden

Ellen van Dijk is in Alkmaar voor de vierde keer op rij Europees kampioene tijdrijden geworden. De Nederlandse, die normaal uitkomt voor Trek-Segafredo, was over ruim 22 kilometer een klasse apart. De Duitse Lisa Klein werd tweede, het brons was voor Van Dijks landgenote Lucinda Brand.

Bij de mannen werd Jos van Emden achtste, op een halve minuut van de Belgische winnaar Remco Evenepoel. Sebastian Langeveld eindigde als tiende, op 58 seconden. 

Zeilsters Berkhout en Zegers voldoen aan limiet

Onze zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout zijn twaalfde geworden op het WK 470 in Enoshima. Hierdoor mogen ze bij NOC*NSF worden voorgedragen voor uitzending naar de Spelen van Tokyo 2020. Op de wateren waar volgend jaar om de olympische titels wordt gevaren, was een plaats bij de beste zes landen die zich nog niet geplaatst hadden voldoende voor de limiet. Met alleen de medalrace te gaan voor de top 10, moesten Lobke en Afrodite alleen de ongeplaatste landen Polen (7e), Australië (9e) en Brazilië (10e) voor zich dulden. 

Op de laatste dag finishten Zegers en Berkhout als tiende en elfde. Daardoor zakten ze een plaatsje in het klassement. De Britse zeilsters Hannah Mills en Eilidh McIntyre behielden de leiding.

Volleyballers Parkinson en Smit geblesseerd


Onze volleyballers kunnen op het olympisch kwalificatietoernooi, komend weekeinde in Rotterdam, niet beschikken over Michaël Parkinson en Tim Smit. Beide middenblokkeerders van TeamNL zijn geblesseerd. Oranje heeft nu Fabian Plak, Luuc van der Ent en Twan Wiltenburg als kandidaten voor de posities in de middenas.

Oranje speelt in Ahoy tegen Zuid-Korea, België en de Verenigde Staten om één ticket voor Tokio. De eerste wedstrijd is vrijdag tegen Zuid-Korea.

Woensdag 7 augustus

Wereldkampioenen te sterk voor Varenhorst en Van de Velde

Het is Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde op de EK beachvolleybal in Moskou niet gelukt de regerend wereldkampioenen te verrassen. Varenhorst en Van de Velde verloren met 21-18 21-18 van de Russen Vjatsjeslav Krasilnikov en Oleg Stojanovski.

Voor Varenhorst en Van de Velde was het de tweede nederlaag van de week. Ze zijn nog niet uitgeschakeld, want de nummers 3 van de groep gaan ook door. Groepswinst levert een plek op bij de laatste 16, de nummers 2 en 3 nemen het vrijdag in een tussenronde tegen elkaar op met als inzet een plek in de achtste finales.

Schuurs kwartfinaliste in Toronto

Tennisster Demi Schuurs heeft met haar dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld de kwartfinales bereikt van het WTA-toernooi in Toronto. Het Nederlands-Duitse koppel was in de tweede ronde in twee sets te sterk voor het Japans-Amerikaanse duo Aoyama/Christian: 6-4, 6-2.

Stubbe & Van Iersel door naar volgende ronde EK

Beachvolleybalsters Marleen van Iersel en Joy Stubbe hebben op het EK in Moskou ook hun tweede duel in de groepsfase met 2-0 gewonnen. De volleybalsters van TeamNL waren met 21-13 en 21-16 te sterk voor het Tsjechische duo Kvapilová/Kubickova.

Dinsdag waren Van Iersel en Stubbe het EK al begonnen met een 2-0-zege op de Russinnen Ksenia Dabizja en Darja Roedych en daardoor weten ze zich verzekerd van een plek in de volgende ronde. Ze strijden donderdag met de Duitse combinatie Borger/Sude om groepswinst.

Ook Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun tweede poulewedstrijd op het EK beachvolleybal gewonnen. Op het regenachtige centercourt in Moskou waren ze met 2-0 (21-14, 21-15) te sterk voor de Russen Gorbenko/Likholetov. Morgen strijdt het Nederlandse koppel tegen de Italianen Nicolai en Lupo om de poulewinst.

Wielrenners pakken EK-goud op mixed team relay

Onze wielrenners hebben op de Europese Kampioenschappen in eigen land een gouden plak veroverd op het onderdeel mixed team relay. Floortje Mackaij, Amy Pieters, Riejanne Markus, Bauke Mollema, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman waren in Alkmaar sneller dan Duitsland en Italië, die respectievelijk zilver en brons pakten.

De gemengde ploegachtervolging is een nieuw onderdeel tijdens de EK. De teams vertrokken eerst met drie mannen, waarna die werden afgelost door drie vrouwen. Beide trio's reden 22,4 kilometer met start, aflossing en finish in Alkmaar.

De Nederlandse ploeg legde de bijna 45 kilometer af in 52.48. De Duitsers waren een kwart minuut langzamer.


Dylan Vork net niet naar de finale

Schoonspringer Dylan Vork is er op de EK in Kiev net niet in geslaagd de finale te halen op de 1-meterplank. De Nederlander werd dertiende in de kwalificaties, waar de beste twaalf zich plaatsten voor de eindstrijd.

Berkhout en Zegers blijven elfde

Zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout hebben bij het wereldkampioenschap 470 niet op kunnen schuiven naar een plaats in de top 10. Het Nederlandse duo, dat op het olympisch water van Enoshima kwalificatie voor de Spelen hoopt af te dwingen, eindigde in de drie gevaren races respectievelijk als negentiende, elfde en vijfde. Daarmee bleven de TeamNL-zeilsters op de elfde plaats staan met nu 81 punten.

Celine van Gerner stopt met turnen

Céline van Gerner heeft besloten om te stoppen met turnen. "Na zeventien jaar zet ik een punt achter een prachtig hoofdstuk. Ook al zijn de Olympische Spelen van Tokio dichtbij voor velen; plezier, commitment en drive staan voorop om te kunnen presteren. Ik merkte dat ik niet meer 100 procent kon geven en daarmee moest ik eerlijk naar mezelf en mijn teamgenoten zijn", zegt Van Gerner op de website The Force is Grace van de Oranje-turnsters.


Van Gerner (24) moest in juni deelname aan de Europese Spelen laten schieten omdat ze werd gehinderd door een enkelblessure. Eind 2018 was ze geopereerd aan haar achillespees nadat ze ook al het WK in Doha had gemist. De 24-jarige Emmeloordse vertegenwoordigde Nederland op de Olympische Spelen van Londen waar ze twaalfde werd in de meerkampfinale, tot dan het beste resultaat ooit van een Nederlandse turnster. Met het team eindigde ze vier jaar later in Rio als zevende, waarna ze, mede door blessures, een kleine anderhalf jaar pauze nam.

Bertens simpel door in Toronto

Tennisster Kiki Bertens had een makkie in haar eerste wedstrijd op het toernooi van Toronto. In twee sets versloeg ze in de tweede ronde de Amerikaanse Francesca di Lorenzo (6-2 6-1). De huidige nummer 5 van de wereld zegevierde na een uur en vijf minuten spelen op het hardcourt van de Canadese stad. 

Dinsdag 6 augustus

Hockeyers in doelpuntrijk duel langs Maleisië

Onze hockeyers hebben een doelpuntrijk oefenduel met Maleisië gewonnen. In Breda werd het 6-4 voor de formatie van bondscoach Max Caldas.

Voor Oranje scoorden Mirco Pruyser (2), Jip Janssen (2), Jelle Galema en Thierry Brinkman. Nederland bereidt zich voor op de Europese titelstrijd, die later in de maand in Antwerpen wordt gehouden.

Korfballers eenvoudig langs Duitsland

Onze korfballers hebben eenvoudig de halve finales gehaald op het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer versloeg Duitsland met duidelijke cijfers: 25-9. Bij rust stond het al 13-3. De kwartfinale in Durban was een herhaling van de EK-finale van vorig jaar. Destijds werd het 21-6 voor de Nederlandse korfballers.

Marjolijn Kroon was dinsdag op dreef. Ze scoorde 6 keer en was daarmee de topscorer van de wedstrijd.Schoonspringen: Celine van Duijn verovert zilver op het EK

Schoonspringster Celine van Duijn neemt een zilvere medaille mee van het EK in Kiev. Vanaf de 10 metertoren sprong Celine naar een score van 304,50. Dat is 25,5 punten van de Oekraïnse winnares Sofiia Lyskun, die zich een klasse apart toonde. Celine verdedigde op dit onderdeel haar gouden medaille van vorig jaar.

''Ik ben supertrots op Celine’’, zei bondscoach Edwin Jongejans direct na afloop van de wedstrijd. "In het schoonspringen gebeurt het zelden dat je het ene jaar wint en het jaar erop ook nog zilver haalt. Als ik naar de laatste jaren kijk, een unieke prestatie. Ze heeft ook weer een heel goede wedstrijd laten zien. En laten zien dat vorig jaar geen toevalstreffer was.", aldus Edwin op KNZB.nl. 

Celine kreeg in Kiev nog een prijs: ze is namelijk verkozen tot beste schoonspringster van 2018.

Brouwer en Meeuwsen winnen eerste EK-wedstrijd

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn het EK beachvolleybal in Moskou begonnen met winst. Het als twaalfde geplaatste Nederlandse duo was in drie sets te sterk voor de Oostenrijkers Clemens Doppler en Alexander Horst: 16-21 21-18 15-12.

Het andere Nederlandse koppel bij de mannen, Christiaan Varenhorst/Steven van de Velde, verloor de eerste groepswedstrijd. Het Zwitserse duo Adrian Heidrich/Mirco Gerson won na drie sets: 16-21 21-19 15-11.

Bij de vrouwen kende het als elfde geplaatste duo Joy Stubbe/Marleen Ramond-Van Iersel een vlekkeloze start. De Russinnen Ksenia Dabizja en Darja Roedych werden met 21-18 21-17 verslagen.

Marianne Vos niet in ploegachtervolging

Marianne Vos ziet vanwege een lichte blessure af van deelname aan de gemengde ploegachtervolging tijdens de EK wielrennen in Alkmaar. Ze wordt vervangen door Floortje Mackaij. Het nieuwe onderdeel vindt op woensdag plaats. Teams vertrekken eerst met drie mannen, waarna die worden afgelost door drie vrouwen. Beide trio's rijden 22,4 kilometer met start, aflossing en finish in Alkmaar.

Zegers en Berkhout naar elfde plaats

Een lastige derde wedstrijddag voor onze zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout bij het WK 470. Met een constante bries van elf knopen over het water van Enoshima, met windstoten tot 17 knopen werden er vandaag drie races gevaren in Japan. Na twee races waarin de snelheid ontbrak (23e en 17e) en een nette derde race (5e), staat het duo met een totaal van 47 punten op de elfde plaats in het klassement.


Haase en Koolhof verrassen Wimbledon-kampioenen


Robin Haase en Wesley Koolhof hebben in de openingsronde van het masterstoernooi van Montreal voor een grote verrassing gezorgd in het dubbelspel. Het Nederlandse duo versloeg in Canada de als eerste geplaatste Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah met 7-5 7-6 (4). Cabal en Farah pakten vorige maand de dubbeltitel op Wimbledon.

Maandag 5 augustus

Hockeysters gelijk tegen Duitsland

Onze hockeysters hebben genoegen moeten nemen met een gelijkspel in de eerste van twee oefenduels met Duitsland. De TeamNL-dames speelden met 0-0 gelijk in Huizen. Beide landenploegen bereiden zich voor op het EK, dat op 16 augustus in Antwerpen begint. Nederland en Duitsland oefenen woensdag opnieuw tegen elkaar.

Schoonspringers zesde op team event

Onze schoonspringers zijn de Europese Kampioenschappen in Kiev begonnen met een zesde plaats op het team event. Celine van Duijn, Inge Jansen, Pascal Faatz en Dylan Vork kwamen tot een totaalscore van 328.50. De schoonspringers van TeamNL hielden Italië en Zweden onder zich.

Korfballers met gemak naar kwartfinale WK

Onze korfballers hebben zonder moeite de kwartfinales bereikt op het WK in Zuid-Afrika. Ierland werd met liefst 34-7 verslagen. Halverwege stond het al 21-3 voor de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer. Daan Preuninger was de topscorer met zeven treffers. Jordi Pasma, Harjan Visscher en Olav van Wijngaarden scoorden zes punten.

Dinsdag moet Oranje zien af te rekenen met Duitsland in de kwartfinales. De Duitsers wonnen met 22-9 van Polen.

Dumoulin niet van start in Vuelta

Tom Dumoulin staat over drie weken in Torrevieja niet aan het vertrek voor de Vuelta. De kopman van Sunweb is nog niet volledig hersteld van de knieblessure die hij opliep bij een val in de Ronde van Italië.

Berkhout en Zegers negende na dag 1


Zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout staan na de tweede dag van het WK 470 in het Japanse Enoshima op de negende plaats. Nadat er zondag wegens gebrek aan wind niet was gevaren konden de boten maandag twee keer uitvaren. In de eerste race was het Nederlandse duo goed voor de tweede plaats. De tweede race werd slechts als 23e afgesloten. Met 25 punten hebben Zegers en Berkhout vooralsnog acht boten voor zich.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle