Selena Piek ES 2019

De playlist van... Selena Piek

10 februari 2020
Reemt Borcherts

Muziek geeft vleugels, kracht, motivatie. Het zorgt voor mooie herinneringen, maar kan ook steun geven als het tegenzit. Onze sporters geven ons een inkijkje in hun playlist. Vandaag Selena Piek, die deze week in het Franse Liévin meedoet aan het EK badminton voor teams.

Kungs vs Cookin’ on 3 Burners – This girl

“Een nummer dat ik heel lekker vind om te horen voor een wedstrijd. Heel vrolijk, met een goede beat erin, beetje uptempo. Het maakt mij blij, ik krijg zin om te knallen. Bij ons in het badminton gebeurt het wel eens dat je later in actie komt dan vooraf de bedoeling was. Door This girl krijg ik weer energie. Ik luister veel verschillende muziek, maar dit nummer is een blijvertje. Ik luister ‘m al sinds mijn voorbereiding op de Spelen van Rio. Ook in de auto of ’s ochtends. Dan begint mijn dag helemaal goed.”

Tina Turner – (Simply) The best

“Ik was veertien jaar toen ik Europees jeugdkampioen werd. Dat gebeurde in Denemarken. Toen we terug waren in Nederland hebben mijn ouders thuis dit nummer opgezet. Ons overwinningslied. Samen vierden we één van mijn eerste internationale successen. En ik weet dat mijn ouders het nog steeds opzetten als ik een belangrijke wedstrijd heb gewonnen. Dan zijn ze trots op mij en proosten ze op die prestatie. Een ritueeltje, dat ook plaatsvindt als ik aan de andere kant van de wereld ben. Daarom is Simply the best een nummer geworden dat heel dicht bij mij staat.”

Earth, Wind & Fire – September

“Van dit nummer krijg ik altijd zin om te bewegen. Vanaf de eerste tonen komt er een lach op mijn gezicht. Dit zet ik wel eens op als ik een rotdag heb, of een wedstrijd heb verloren. Dan hoor ik dit en krijg ik het goede gevoel weer terug. Het doet lekker nergens aan denken. En dat is goed. Weer onbezorgd blij worden. Ik ben in september geboren, maar eigenlijk staat dat los van dit nummer. Ook vlak voor een wedstrijd zoek ik ‘m vaak even op, op Spotify.”

Justin Timberlake - What goes around, comes around

 “Mijn favoriete artiest mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Justin is een echte entertainer. Ik ben al drie keer naar een concert van hem geweest. Je zou kunnen zeggen dat ik een groupie ben, haha. De laatste keer had ik perfecte plaatsen, tussen het podium en de staanplaatsen in. Kon ik ‘m bijna aanraken. Ik vind zijn muziek geweldig en What goes around, comes around is daar een goed voorbeeld van. Vooral de langere versie, die ze jammer genoeg nooit draaien op de radio, kan ik zeker aanraden.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde artikelen