Olympische ringen

Olympische en Paralympische Spelen van Tokio in zomer 2021

30 maart 2020
Redactie

De Olympische Spelen die vanwege het coronavirus zijn uitgesteld tot volgend jaar, vinden nu plaats van 23 juli tot 8 augustus 2021. Dat hebben het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Japans organisatiecomité voor Tokyo 2020 vandaag bekendgemaakt. De Paralympische Spelen schuiven hiermee ook op en starten op 24 augustus en eindigen op 5 september.

Het IOC en de Japanse organisatoren besloten afgelopen dinsdag om de Spelen niet in 2020 te laten plaatsvinden. Er werd nog niet gecommuniceerd over wanneer die van start gaan. Het IOC verwachtte een definitieve beslissing binnen drie weken, maar de knoop is een stuk eerder doorgehakt.

Pieter van den Hoogenband, chef de mission van TeamNL: “Deze snelle duidelijkheid daar hoopten we op. 364 dagen later dan gepland gaan we dus beginnen aan de Spelen. Ruim een jaar extra voorbereiding voor iedereen. Hopelijk komen de internationale bonden waar nog kwalificaties voor open staan, snel met kwalificatieprocedures en data van evenementen. Onze sporters en coaches gaan aan de slag met nieuwe of aangepaste voorbereidingen. Ik hoor en zie veel wilskracht bij hen. Wij zullen ze ondersteunen als dat nodig is. 23 juli 2021 staat in mijn agenda nu met een groot uitroepteken in ieder geval."

Esther Vergeer, chef de mission Paralympische Spelen: "Supergoed dat er zo snel alweer duidelijkheid is. Grote complimenten voor het organisatiecomité dat ze erin zijn geslaagd om deze zeer complexe puzzel op deze korte termijn opnieuw te leggen. Laten we hopen dat het virus snel onder controle is, dan kan iedereen - de sporters, coaches en ook iedereen bij TeamNL - volle bak aan de slag voor de Road to Tokyo in 2021".