Beachvolleybalsters Van Iersel Schoon Ypma Stam.jpg

Beachvolleybalsters Katja Stam en Raïsa Schoon winnen play-off voor Tokyo 2020

27 juni 2021
Nevobo

In het beslissingsduel om deelname aan de Olympische Spelen hebben Katja Stam en Raïsa Schoon met 2-0 (21-11, 21-13) gewonnen van Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma. 

Zij vertegenwoordigen samen met Sanne Keizer en Madelein Meppelink TeamNL in het vrouwentoernooi van Tokio. Bij de mannen hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich geplaatst.

Na een week waarin de beide teams samen vochten voor de zege in de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final moesten ze het in een ultiem duel tegen elkaar opnemen voor dat ticket naar Tokio dat ze zaterdagvond bemachtigden.

Olympische familietraditie

Vijf jaar voordat Raïsa Schoon werd geboren stond haar moeder Debora Schoon-Kadijk samen met Lisette van de Ven op de Olympische Spelen van Atlanta. Ook in 2000 was haar moeder deelneemster, toen aan de zijde van zus Rebekka. Nu staat Raïsa Schoon aan de vooravond van haar eerste Olympische Spelen, die op 24 juli voor het beachvolleybal beginnen.

Het laatste voorbereidingstoernooi in aanloop naar Tokio wordt in het Zwitserse Gstaad gespeeld van 6 tot en met 11 juli. Daar zullen acht Nederlandse teams hun opwachting maken, onder andere de drie olympische koppels.

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams