Sarina Wiegman EK 2017.jpg

Sarina Wiegman maakt selectie Oranje Leeuwinnen voor Tokio bekend

16 juni 2021
KNVB (Voetbal)

Bondscoach Sarina Wiegman heeft achttien spelers plus vier reserves opgenomen in de selectie van de OranjeLeeuwinnen voor de Olympische Spelen in Tokio. 

De spelersgroep telt in de personen van PSV-verdediger Aniek Nouwen en Lynn Wilms (FC Twente) twee debutanten op een groot eindtoernooi. 

De reglementen van IOC/FIFA schrijven op dit moment voor dat alle deelnemende landen maximaal achttien spelers plus vier reservespelers mogen meenemen naar Tokio. De vier reserves mogen in geval van blessures of bijzondere omstandigheden worden doorgeschoven. Op het verzoek aan de verantwoordelijke instanties van onder meer Zweden, VS, Canada en Nederland om de selectie uit te mogen breiden, is nog geen officiële reactie gekomen.

Naam Club
Lineth Beerensteyn Bayern München
Anouk Dekker HSC Montpellier*
Merel van Dongen Atlético Madrid
Daniëlle van de Donk Arsenal
Kika van Es FC Twente
Sisca Folkertsma FC Twente
Loes Geurts BK Häcken*
Stefanie van der Gragt Ajax
Jackie Groenen Manchester United
Renate Jansen FC Twente*
Dominique Janssen VfL Wolfsburg
Inessa Kaagman Brighton & Hove Albion*
Lize Kop Ajax
Lieke Martens FC Barcelona
Vivianne Miedema Arsenal
Aniek Nouwen PSV
Victoria Pelova Ajax
Jill Roord Arsenal
Shanice van de Sanden VfL Wolfsburg
Sherida Spitse Ajax
Sari van Veenendaal PSV
Lynn Wilms FC Twente
* reservespeler  

Boven de eerste 22 geselecteerden zullen PSV-spits Joëlle Smits en ADO Den Haag-keeper Barbara Lorsheyd nog tot en met de dag voor de eerste groepswedstrijd (21 juli) met de groep meetrainen. Zij blijven zo stand-by in het geval er iets met de eerste 22 gebeurt. Bondscoach Sarina Wiegman mag in geval van (ernstige) blessures tot vlak voor de eerste wedstrijd nog wijzigingen aanbrengen in de selectie.

Nederland treft in de groepsfase van het Olympisch voetbaltoernooi achtereenvolgens Zambia (21 juli), Brazilië (24 juli) en China (27 juli). Oranje is op dit moment nummer 3 op de wereldranglijst. Brazilië staat op nummer 7. China is nummer 14 van de wereld en Zambia staat op de 104e plek.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen