Waterpolosters OKT Triëst 2021 ANP 2400X1597

Selectie waterpolovrouwen voor Tokio bekend

24 juni 2021
KNZB

Bondscoach Arno Havenga heeft de dertien waterpolosters bekendgemaakt die meegaan naar de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse waterpolodames wisten zich begin dit jaar tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst (Italië) voor het eerst sinds 2008 weer te plaatsen voor de Spelen. Dertien jaar geleden werd Oranje in Beijing olympisch kampioen.

TeamNL treedt in Tokio aan in de volgende samenstelling:

 • Brigitte Sleeking (Widex GZC Donk)
 • Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk)
 • Sabrina van der Sloot (CN Sabadell, Spanje)
 • Vivian Sevenich (CN Mataro, Spanje)
 • Simone van de Kraats (Polar Bears)
 • Iris Wolves (CE Mediterrani, Spanje)
 • Maartje Keuning (CN Sabadell, Spanje)
 • Dagmar Genee (UZSC)
 • Maud Megens (USC-USA)
 • Ilse Koolhaas (NC Vouliagmeni, Griekenland)
 • Kitty-Lynn Joustra (Cal-USA)
 • Joanne Koenders (Polar Bears, keepster)
 • Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster)

De staf bestaat naast Havenga uit Evangelos Doudesis (assistent-coach), Ineke Yperlaan (teammanager), Mark Smit (fysiotherapeut), Tjeerd de Vries (arts) en Chris Hendrix (video-analist).

De waterpolodames vliegen dinsdag 13 juli naar Tokio voor een trainingskamp in Chiba met de Verenigde Staten en reizen woensdag 21 juli door naar het Olympisch dorp. De eerste poulewedstrijd is maandag 26 juli tegen Australië. Tijdens de Spelen mogen maar twaalf namen op het wedstrijdformulier.

Arno Havenga: “Het geraamte van de ploeg had ik al enige tijd in mijn hoofd, maar voor de invulling van de laatste namen was het lang wikken en wegen wie er op welke posities het beste uit de voeten kunnen. Ik realiseer me terdege dat ik met mijn keuze voor sommigen een olympische droom doorprik waar ze jarenlang keihard voor hebben gewerkt en misschien wel nog veel meer voor hebben gelaten."

"Dat hoort ook bij topsport en bij de job van bondscoach. Ik ben blij voor degenen die meegaan maar ook de dames die uiteindelijk niet participeren in Tokio zijn in het gehele proces hiernaar toe even waardevol. Ik heb gemerkt dat dit ook zo wordt ervaren in ons team: de saamhorigheid is groot.”

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen