Waterpolosters Ticket Tokio

Waterpolosters plaatsen zich voor Tokio

23 januari 2021
Redactie

Onze waterpolosters hebben zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio. In de halve finale van het kwalificatietoernooi in Triëst wonnen we zaterdag met 7-4 van Griekenland. Omdat er op het OKT twee deelnamebewijzen worden verdeeld, is het bereiken van de finale voldoende voor een ticket naar Japan.

In de groepsfase werden Slowakije en Frankrijk verslagen en werd gelijkgespeeld tegen Italië. In de kwartfinale werd Kazachstan opzij gezet. Met de zege op de Griekse vrouwen voldeed Oranje aan de missie.

Voor het eerst sinds dertien jaar zijn de Nederlandse waterpolosters deze zomer weer aanwezig op een olympisch toernooi. "Dit is een kroon op het werk van de afgelopen jaren", aldus bondscoach Arno Havenga. "Ik zit nu al zo'n 15 jaar bij deze ploeg, dus ook voor mij is dit hartstikke lekker. Dit is de bevestiging dat we structureel tot de wereldtop behoren. Nu rest ons nog één ding: het podium halen op de Spelen."

Het is de derde keer dat onze waterpolovrouwen meedoen aan de Olympische Spelen. In 2000 in Sydney werden we vierde. Acht jaar later veroverde de ploeg onder leiding van bondscoach Robin van Galen verrassend het goud. Voor de edities van Londen 2012 en Rio 2016 wist Oranje zich niet te plaatsen. Havenga: "We kregen altijd te horen: jullie winnen toernooien, jullie staan in finales, maar jullie weten je nooit te plaatsen voor de Spelen. Twee keer ging het mis ja. Maar nu rekenen we af met dat gezeur."

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen