Watersporters Foto Leonard Fautle

Zeilers en kanoër uitgezwaaid naar Olympische Spelen van Tokio

02 juli 2021
Watersportverbond

In de haven van Scheveningen bij het TeamNL Topzeilcentrum zijn vrijdag de elf sporters van TeamAllianz uitgezwaaid richting Tokio. In het bijzijn van een selecte groep genodigden hebben de tien zeilers en één kanoër zich voor de laatste keer voor vertrek gepresenteerd aan de aanwezige media en gasten. 

Het team kwam bij elkaar op het TeamNL Topzeilcentrum in Scheveningen Den Haag, de plek waar de sporters zich hebben voorbereid op de spelen. Straks is dit ook de plek van het TeamNL Olympic Festival, waar de sport en de Olympische Spelen ten volle worden gevierd. 

Zeilen

- Kiran Badloe (RS:X)
- Annemiek Bekkering/Annette Duetz (49erFX)
- Lobke Berkhout/Afrodite Zegers (470)
- Marit Bouwmeester (Laser radial)
- Lilian de Geus (RS:X)
- Nicholas Heiner (Finn)
- Bart Lambriex/Pim van Vugt (49er)

Kanoën

- Martina Wegman (K1 slalom)

Kansrijk team

"Als we met vier medailles thuiskomen, is dat het beste resultaat ooit en ben ik blij", reageert bondscoach Jaap Zielhuis. "We hebben een goed team dat bestaat uit drie huidige wereldkampioenen, Kiran Badloe, Lilian de Geus en Marit Bouwmeester. Plus twee teams die tweede geworden zijn op het laatste WK, te weten Afrodite Zegers samen met Lobke Berkhout, en Nicholas Heiner. Dan zijn er ook Annemiek Bekkering en Annette Duetz die twee keer wereldkampioen zijn  geworden in 2018 en 2019 en dan hebben we ook nog Bart Lambriex en Pim van Vugt die zich vorig jaar geplaatst hebben als kanshebbers."
 
"Waar ik het meest trots op ben is het feit dat we een hele kansrijke ploeg hebben, die allemaal op hun eigen manier succes boeken en hun eigen route naar Tokio hebben gevonden. Die diversiteit en authenticiteit in alle programma’s is echt maatwerk."

Martina Wegman naar Tokio in K1 Slalom

Martina Wegman is als kanoër in de K1-klasse geplaatst voor Tokio. Martina begon ooit in de extreme kano en koos vervolgens voor K1 slalom. De uit Schoorl afkomstige sporter woont al jaren in Nieuw-Zeeland en plaatste zich bijna voor de Spelen van Rio in 2016. Met twee topresultaten in wereldbekerwedstrijden kwalificeerde ze zich voor de Spelen van Japan. Martina wordt gecoacht door de Spanjaard Telmo Olazabal.

Watersporters 2 Foto Leonard Fautle

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen