Sluiting Paralympische Spelen Tokio Vlag Rogier Dorsman 1200

Paralympische Spelen van Tokio afgesloten

05 september 2021
Redactie

De Paralympische Spelen van Tokio zijn afgesloten. In het Olympisch Stadion van de Japanse hoofdstad werd vanmiddag de vlam gedoofd. 

Het waren succesvolle Spelen voor het Nederlandse team, dat 25 gouden, zeventien zilveren en zeventien bronzen medailles mee naar huis neemt. TeamNL eindigt daarmee op een knappe vijfde plaats in het medailleklassement, achter de grootmachten China, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Rusland. Zowel handbiker/triatleet Jetze Plat als zwemmer Rogier Dorsman kreeg drie keer het goud omgehangen, laatstgenoemde mocht de vlag tijdens de sluitingsceremonie dragen. "Als een van de smaakmakers en exponenten van de 'next generation' van de paralympische sport: jong, talentvol en op en top topsporter", zei chef de mission Esther Vergeer.

De volgende Paralympische Spelen vinden over drie jaar plaats in Parijs.

Gerelateerde artikelen

Toon alle