Suzanne Schulting Wbdebrecen 2021 2

Acht shorttrackers al zeker van Beijing 2022

18 december 2021
KNSB (Schaatsen)

Zeven weken voor het begin van de Olympische Spelen 2022 is grotendeels bekend welke shorttrackers namens TeamNL naar Beijing zullen afreizen. NOC*NSF heeft de uitzending van acht rijders (vier mannen en vier vrouwen) officieel bevestigd. Op 17 januari zullen nog twee rijders aan het team worden toegevoegd.

Bij de vrouwen zijn Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof al zeker van een optreden tijdens de Olympische Spelen, bij de mannen zijn de tickets voor Itzhak de Laat, Sjinkie Knegt, Jens van ’t Wout en Sven Roes geboekt. 
 
"We hebben een succesvolle campagne in de World Cups achter de rug. Voor het eerst in de historie  zijn we erin geslaagd om alle olympische startplekken binnen te halen", zegt bondscoach Otter. "Deze acht rijders hebben daar een enorme bijdrage aan geleverd. Zij hebben, individueel en/of in teamverband, voldaan aan de selectie-eisen van NOC*NSF. Suzanne en Itzhak voldeden ook aan de strengere, interne eisen van de KNSB. Zij allen hebben hun plek in het olympische team dik verdiend.'
 
Nederland mag vijf mannen en vijf vrouwen afvaardigen naar Beijing. Het team heeft op alle afstanden (500 meter, 1000 meter en 1500 meter) zowel bij de mannen als vrouwen drie startplaatsen vergaard. De shorttrackers hebben zich bovendien geplaatst voor alle relaywedstrijden: vrouwen, mannen én het mixed team.
 
Bondscoach Otter heeft ook bekendgemaakt wie op welke onderdelen in actie komt. Dat overzicht ziet er als volgt uit.

  • Suzanne Schulting: 500m, 1000m, 1500m, relay en mixed relay
  • Xandra Velzeboer: 500m, 1000m, 1500m, relay en mixed relay
  • Selma Poutsma: 500m, 1000m, relay en mixed relay
  • Yara van Kerkhof: relay
  • Itzhak de Laat: 500m, 1000m, relay en mixed relay
  • Sjinkie Knegt: 1000m, 1500m, relay en mixed relay
  • Jens van ’t Wout: 500m, 1000m, relay en mixed relay
  • Sven Roes: 1500m en relay. 

Nu de eerste acht namen bekend zijn, maken nog twee rijders kans op deelname aan deze Winterspelen, één man en één vrouw. Op 17 januari worden hun namen worden voorgedragen aan NOC*NSF en als die hun uitzending bekrachtigt is het tiental compleet.

Alle gekwalificeerden

TeamNL Beijing 2022

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle