Irene Schouten Massastart OS 2022 1200X800 BSR AGENCY

Irene Schouten vlaggendrager TeamNL bij sluitingsceremonie

19 februari 2022
Redactie

Schaatsster Irene Schouten draagt zondag namens TeamNL de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Dat heeft chef de mission Carl Verheijen zojuist bekendgemaakt in Beijing.

Schouten won drie keer goud op de langebaan: op de 3 en 5 kilometer en vandaag op de massastart. Met ook nog een bronzen plak op de ploegenachtervolging (met Ireen Wust, Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud) was ze de meest succesvolle deelnemer van TeamNL.

Shorttrackster Suzanne Schulting won in Beijing eveneens vier medailles, waarvan twee goud. Verheijen: “De keuze tussen Suzanne en Irene was eigenlijk niet te doen. Ook hebben ze allebei hun eigen ‘verhaal’. Kortom: ze verdienen het wat mij betreft allebei om de vlag te dragen, maar voor de sluiting heb ik nu voor Irene gekozen.”

De sporters van TeamNL die nog in Beijing zijn en een aantal begeleiders zullen zondagavond ons land vertegenwoordigen bij de sluitingsceremonie in het Vogelnest-stadion. Verheijen: “Het bijwonen van de sluiting van de Spelen is een memorabel moment dat maar voor weinigen is weggelegd. Ik hoop dan ook van harte dat onze sporters genieten van deze bijzondere belevenis en een herinnering voor het leven gaan meemaken.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen