Niels De Langen Draagt Vlag Paralympische Spelen Beijing 2022 1200

Niels de Langen vlaggendrager TeamNL bij sluiting Paralympische Spelen Beijing 2022

12 maart 2022
Redactie

Zitskiër Niels de Langen draagt zondag namens TeamNL de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Paralympische Winterspelen. Dat heeft chef de mission Esther Vergeer zaterdag in Beijing bekendgemaakt.

Niels won een bronzen medaille op de supercombinatie bij het alpineskiën in Beijing. Het was de eerste paralympische medaille voor de 23-jarige zitskiër. Zondag komt hij nog in actie op het onderdeel slalom.

Esther Vergeer: "Niels heeft hier in Beijing onder lastige omstandigheden laten zien dat hij de aansluiting met de wereldtop echt gemaakt heeft. Na de eerste run op de supercombinatie stond hij vierde. Daarna toonde hij zijn klasse door in de tweede run alles te geven. Met een prachtige bronzen medaille als bekroning. Het is mooi om te zien hoe de skiërs binnen dit team elkaar beter maken. Niels heeft daar zeker een belangrijke rol in."

De acht sporters van TeamNL en een aantal begeleiders zullen zondag ons land vertegenwoordigen bij de sluitingsceremonie in het Vogelnest-stadion in Beijing. Vergeer: "Onze skiërs en snowboarders verbleven tijdens deze Spelen in twee verschillende paralympische dorpen. De sluitingsceremonie is daarom voor ons een mooi moment om deze bijzondere Spelen met elkaar af te sluiten."

Gerelateerde sporters

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen