Chris Vos Hug PS 2022 900X600

Chris Vos boardt naar het zilver op banked slalom

11 maart 2022
Redactie

Snowboarder Chris Vos heeft op de Paralympische Spelen in Beijing de zilveren medaille veroverd op de banked slalom. De geboren Haarlemmer moest vrijdag op het Zhangjiakou Genting Snow Park alleen de Chinees Zhongwei Wu voor zich laten. De Nederlandse vrouwen vielen buiten de prijzen. Lisa Bunschoten eindigde als zevende, Renske van Beek als twaalfde.

Het is de derde Nederlandse medaille deze Paralympische Winterspelen. Eerder was er zilver voor alpineskiër Jeroen Kampschreur op de supercombinatie. Niels de Langen eindigde achter hem als derde en pakte het brons.

Chris werd in januari op het WK in Lillehammer nog vijfde op de banked slalom. In Beijing zette hij een ijzersterke eerste run neer. Met een tijd van 1:12,08 bezette hij de tweede plaats.

In de tweede run kon geen van de deelnemers aan die tijd tippen, waardoor Chris op het moment dat hij aan zijn tweede afdaling begon, al zeker was van een medaille. Hoewel Chris zijn tijd met 0,02 seconde verbeterde, veranderde zijn medaille niet van kleur. 
"Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat", reageerde Chris na afloop.

Vrouwen buiten de prijzen
Lisa Bunschoten startte in Beijing als wereldkampioen op dit onderdeel. In de eerste run klokte ze de vijfde tussentijd (1:19,02). In de tweede race was ze 0,02 seconde sneller, maar desondanks zakte ze twee plaatsen in het klassement. Renske van Beek stond na de eerste run tiende (1:23,26) en wist haar tijd in de tweede poging niet te verbeteren (1:23.35), wat haar de elfde plaats opleverde.

Chris Vos PS 2022 BSR AGENCY
Chris Vos in actie in Beijing (BSR Agency).

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle